Fredag 30 Jul
Stockholm

Att Sverige inte skickar JAS till Syrien är ett hån mot alla som dog i Paris

Per Aronsson tycker Sverige ska skicka JAS till Syrien.
1 av 3
Per Aronsson tycker Sverige ska skicka JAS till Syrien. Foto: Privat/TT
Per Aronsson.
2 av 3
Per Aronsson. Foto: Privat
"Att Sverige både kan vara en humanitär stormakt och ett land som aldrig viker sig mot barbarer som med varje medel försöker rasera det fria, öppna och demokratiska samhället".
3 av 3
"Att Sverige både kan vara en humanitär stormakt och ett land som aldrig viker sig mot barbarer som med varje medel försöker rasera det fria, öppna och demokratiska samhället". Foto: TT

Liberal: Det är min åsikt att Sveriges nuvarande regering omedelbart bör ändra sitt beslut och ställa all sin militära kapacitet till förfogande i kampen mot Islamiska staten.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Den 16 december 2015 kommer bli ihågkommen som dagen då Sverige svek Frankrike.

Det var dagen då Sverige beslöt sig för att inte sända JAS Gripenplan för att understödja Frankrike militärt i kampen mot Islamiska staten. Det är min åsikt att Sveriges nuvarande regering omedelbart bör ändra sitt beslut och ställa all sin militära kapacitet till förfogande i kampen mot Islamiska staten.

De som önskar att skörda frukterna från frihetens träd måste även vara villiga att försvara detsamma. Att ställa upp med Frankrike mot de medeltida barbarerna i Islamiska staten kan inte beskrivas som annat än ett demokratiskt lackmustest. Där handlingarna vi nu gör kommer eka genom historien och visa huruvida vi stod upp för frihet och demokrati, eller om vi enbart nöjde oss med att tro medan andra kämpade.

Sveriges regering måste ställa sig följande fråga och det illa kvickt: Ska Sverige nöja sig med att endast tro på, eller ska vi också aktivt kämpa för, demokrati och frihet?

Här har regeringen Löfven ett ypperligt tillfälle att ta ställning för de mänskliga rättigheterna samt för demokrati och frihet. Att visa för världen att Sverige inte är ett land som viker sig för den terror som medeltida barbarer nu sprider i Mellanöstern.

Att Sverige både kan vara en humanitär stormakt och ett land som aldrig viker sig mot barbarer som med varje medel försöker rasera det fria, öppna och demokratiska samhället.

Per Aronsson,
Ledamot, Liberala studenters riksstyrelse

Borde Sverige skicka JAS till Syrien?
Tack för din röst!
Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela