Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dra åt helvete och åk tillbaka till var du nu kommer från

- 08/01/2016, 09:05 -
1 av 3

Privat/TT

2 av 3

Privat

3 av 3

Henrik Montgomery/TT

Debattören: Jag är norsklibanes, och är stolt över att kunna kombinera de länderna. Jag är muslim, men det hindrar mig inte från att kunna leva mitt liv i det här landet.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Till kvinnan som stoppade mig i affären i dag och ropade:

"Du borde skämmas Laila! Ni kommer till mitt land och tar våra platser. Du borde dra åt helvete och sticka tillbaka till Pakistan eller Afghanistan!".

Kära vän, hade du inte gått ut från butiken så snabbt, så hade jag förklarat ett par saker för dig.

Jag bor i Norge! Jag kom hit som femåring, och har gått i skolan, jobbat, vuxit upp, fått vänner, och skaffat familj här. Jag är inte i ditt land, som du beskrev det. Jag är i Norge.

Mitt namn är förresten Laial, inte Laila.

Jag har aldrig varit i Pakistan eller Afghanistan, och har inte precis planerat att åka dit på semester.

Jag är norsklibanes, och är stolt över att kunna kombinera de länderna. Jag är muslim, men det hindrar mig inte från att kunna leva mitt liv i det här landet.

Jag kom inte till "ditt" land och tog "din" plats, för det är är lika mycket mitt land som det är ditt, och alla andra norrmäns. Vare sig du gillar det eller inte, så är vi lika norska du och jag.

Vi har kanske olika bakgrund, och vi kanske härstammar från olika platser. Men nu är vi här – i samma land, och uppenbarligen samma kommun och stadsdel också.

I det här landet, som du kallar "mitt land", har man rätt till att ta den plats man vill ta. Jag har jobbat mycket för att bli den jag är. Jag har tagit mig dit jag är på ett ärligt sätt, och har inget att skämmas över.

Hoppas du får en bättre dag i morgon.

Laial Ayoub