1 av 3
2 av 3
3 av 3

Miljoner flyktingar vill till Sverige – varför tar vi in de som bråkar?

Ungsvenskarna SDU: Att Sverige i år har tagit emot 190 000 asylsökande kan man ha olika åsikter om, men att tillåta att dessa asylsökande redan under asylprocessen begår brott och visar tendenser på islamistiska åsikter är ren och skär idioti.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Tobias Andersson är talesperson för Ungsvenskarna SDU

Att det i Sverige råder delade meningar kring den ständigt debatterade invandringen är vi alla fullt medvetna om. Allt från att riva ner alla världens gränshinder och skrota nationalstaterna för att möjliggöra en obegränsad global migration – till att tillfälligt stänga våra gränser helt, är åsikter som framförs av politiker, opinionsbildare och journalister.

Oavsett vilket läger man tillhör i den allt mer polariserade invandringsdebatten så borde det gå att finna vissa gemensamma nämnare som vi alla kan enas om. Rimligtvis problematiserar samtliga – som inte drabbats av svår naivitet och verklighetsfrånvänd världsuppfattning – människosmuggling, oförmåga att styrka identitet, importerad kriminalitet och så vidare.

Det gör i alla fall vi Ungsvenskar och om det är någonting vi sedan länge tröttnat på så är det den våg av kriminalitet som sköljt över Sverige i samband med den enorma och okontrollerbara asylmigrationen.

Det går knappt en dag utan att man i olika medier kan läsa om diverse ”incidenter” på olika asylboenden. Den 14:e december rapporterade till exempel Göteborgs-Posten om att det varit ”Stökigt på sju olika flyktingboenden” under natten och senast två dagar innan julafton skrev Allehanda om flera bråk på asylboenden i Västernorrland.

Bråken kan röra sig om allt från mindre argumentationer till fullskaliga gängslagsmål med en stor mängd asylsökande – och vid flertalet tillfällen har knivar och andra tillhyggen varit inblandade.

Detta är en helt ohållbar situation och jag har svårt att förstå någon som inte på allvar vill motarbeta denna kriminalitet. Att påstå sig fly från krig och förtryck för att sedan inleda sin vistelse i det land som faktiskt tagit emot en genom att bråka, slåss och själv förtrycka andra är helt oacceptabelt.

Det finns många miljoner flyktingar som nog gärna skulle ta sig till Sverige, så varför vi ska ta emot en enda asylsökande som inte klarar av att sköta sig under asylprocessen är och förblir en gåta.

Dessvärre är det inte alltid bara tal om ogrundade bråk utan vid flertalet tillfällen har det även uppdagats att bråken uppstått till följd av etniska och, eller, religiösa konflikter. Senast den 23 december skrev Sveriges Radio om ett bråk på asylboendet Stora Ekeberg som var så utom kontroll att väktaren flytt.

Bråket ska ha inletts med att en mordhotats för att denne var kristen. Hot mot kristna på asylboenden är inget nytt. Det har tidigare redogjorts för hur kristna känt sig tvungna att fly för sitt liv i Sverige, från asylboenden.

Att Sverige i år har tagit emot 190 000 asylsökande kan man ha olika åsikter om, men att tillåta att dessa asylsökande redan under asylprocessen begår brott och visar tendenser på islamistiska åsikter är ren och skär idioti. Det är därför dags att vi på allvar inför en nolltolerans mot oacceptabelt beteende och kriminalitet under asylprocessen.

De asylsökande ska uppvisa tacksamhet för den nation de nu ämnar bli en del av och om så inte är fallet ska deras asylärende skrotas och de förnekas möjlighet att i framtiden söka asyl i vårt land. Det finns alldeles för många flyktingar i världen för att vi ska bemöda oss med att ta emot kriminella, islamister och otacksamma bråkstakar.

Tobias Andersson,
Talesperson, Ungsvenskarna SDU

/
SDU
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.