Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Invandrarna kommer hit med sjukdomar – inför hälsokontroller nu

- 10/01/2016, 12:34
Ted Bondesson (SDU) har tre förslag gällande migrationspolitiken.
1 av 3

Ted Bondesson (SDU) har tre förslag gällande migrationspolitiken.

Privat/TT

Ted Bondesson.
2 av 3

Ted Bondesson.

Privat

"Gränskontroller är ett bra första steg men för att det skall få någon verkan så måste det följas upp med dessa förslag".
3 av 3

"Gränskontroller är ett bra första steg men för att det skall få någon verkan så måste det följas upp med dessa förslag".

TT

Sverigedemokrat: När vi åker utomlands vaccinerar vi oss ofta för att undvika bli sjuka av de bakterier och smittor som finns i andra delar av världen men som är ovanliga i Sverige. Migrationen medför det omvända, att dessa smittorisker kommer med migranterna till Sverige.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Sen decennier tillbaka har makteliten bedrivit en för landet mycket skadlig politik. Man har vägrat lyssna på alla de varningssignaler som länge funnits. När landets styrande agerar så oansvarigt kommer man förr eller senare till en punkt där man tvingas panikbromsa.

Där är vi nu, ID-kontroller har åter införts på gränsen mellan Sverige och Danmark. För första gången på över 60 år möts resande i regionen av stängsel och polis. I dagsläget är detta tyvärr en nödvändighet, men det kommer inte att räcka.

Det är bara ett första steg i rätt riktning. Här kommer några förslag på vad som krävs för att Sverige på riktigt skall få kontroll över sina gränser:

● Visum

Det är hög tid att Sverige ställer krav på visum för personer som inte är europeiska medborgare. Under 2015 såg vi mängder av illegala invandrare som korsade Sveriges gränser utan att ens söka asyl. Vad som hänt med dessa vet vi inte idag. Antingen passerade de Sverige på väg mot Finland och Norge eller så stannade de här.

Enligt gällande lagstiftning kan de bland annat utnyttja vår sjukvård, detta trots att de inte ens har rätt att uppehålla sig i landet. Visumkrav skulle begränsa deras möjligheter att ta sig in illegalt och därmed kraftigt reducera inflödet av illegala migranter.

● Hårdare kustbevakning

Människosmugglare som hjälper okända människor in i landet begår ett brott och utsätter genom sitt agerande alla i Sverige för fara. De illegala migranterna kan till exempel vara terrorister eller ha andra skäl till att de inte kan eller vill ta sig igenom gränskontrollen. Att privatpersoner struntar i de regelverk som finns och tar sig rätten att bestämma vilka som skall komma in i landet är helt oacceptabelt. Det sätter rikets säkerhet på spel och dessa smugglare skall spåras upp, stoppas och ställas inför rätta.

● Obligatorisk hälsoundersökning för asylsökande

När vi åker utomlands vaccinerar vi oss ofta för att undvika bli sjuka av de bakterier och smittor som finns i andra delar av världen men som är ovanliga i Sverige. Migrationen medför det omvända, att dessa smittorisker kommer med migranterna till Sverige.

Detta har redan märkts, främst i Skåne där förekomsten av den multiresistenta och potentiellt dödliga bakterien MRSA ökat. Även TBC, som på 1980-talet bedömdes vara utrotad i Sverige, har återvänt. Detta som en direkt följd av den oansvariga migrationspolitiken.

För att skydda samhället från dessa och andra sjukdomar är det nödvändigt att migranterna inte släpps in i landet innan de har genomgått en hälsokontroll. Därför bör särskilda karantänliknande områden inrättas vid gränserna.

Gränskontroller är ett bra första steg men för att det skall få någon verkan så måste det följas upp med dessa förslag. Och kanske kommer det att krävas ännu mer för att få ordning på den kaotiska och synnerligen allvarliga situation som byggts upp under decennier.

Ted Bondesson,
Migrations- och assimilationspolitisk talesperson,
Ungsvenskarna SDU