Maria Wallström vill kunna ta ut alla föräldradagarna.
1 av 3
Maria Wallström vill kunna ta ut alla föräldradagarna. - Foto: Privat/TT
Maria Wallström.
2 av 3
Maria Wallström. - Foto: Privat
"Kan du inte bara acceptera att alla är olika, man ska få bestämma över sitt eget liv, ha egna värderingar?".
3 av 3
"Kan du inte bara acceptera att alla är olika, man ska få bestämma över sitt eget liv, ha egna värderingar?". - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Kära åsiktsmaskin, nu får jag inte längre vara hemma med mina barn

Debattören: Förmodligen är det så att du inte vet ett skit om hur andra vill leva sina liv.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Maria Wallström bor på en familjegård i Östhammars kommun och jobbar som optikerassistent. Hon är tjänstledig från sin tjänst som butikschef.

Nu är jag så less på alla bajsnödiga åsiktsmaskiner som spyr galla på de 23 procent män som inte tar ut sina föräldradagar medan barnen är små. Så. Jag måste häva ur mig jag med.

Tack vare er kan jag inte längre vara hemma med mina barn, för att min man inte får ge sina dagar till mig. Tack vare er måste mina barn lämnas på dagis på heltid med långa dagar där jag bara nästan hinner hem och natta dem.

Och nej, det är inte för att vi ska ha råd att resa till Thailand varje år som min man inte kan ta de dagarna. Det är inte för att vi vill byta bil varje år och det är definitivt inte för att min man inte älskar eller inte vill vara med sina barn!

Det är för att han är lantbrukare. Hans jobb finns inte kvar om han tar ledigt ett år. Eller 6 månader. Han kan inte anställa någon som gör hans 200 procent för en struntsumma pengar som inte är i närheten av den månadslön ni besitter, kära åsiktsmaskin.

Men visst, vi skulle överleva på den ersättning han skulle få från försäkringskassan och min lön. Men inte hans företag. Men för dig förstår jag att det spelar ingen roll om en familjegård i tredje generation går i stöpet. Du vill ju bara att allt ska vara jämställt.

Och vad vet du om dessa värdelösa kräk till karlar som inte älskar sina barn? Kanske är någon mer lantbrukare? Kanske han kommer hem och äter lunch med sina barn varje dag och till och med mellanmål. Kanske han tar med barnen på en sväng i traktorn och låter dem vara med på gården och fixa?

Ja, du vet, medan ditt barn sitter på dagistoan och ropar "färdig" i fem minuter innan fröken hör och ropar "Kommer snart, ska bara byta på Cajsa och Holger först!". Kanske han till och med går på babysim mitt i veckan för att han är flexibel och kan styra sitt eget jobb.

Ja, eller så kanske han inte ens jobbar heltid och har mer tid än du tror för sina barn? Eller jobbar obekväma tider så han är hemma oftare än du, kära jämställda åsiktsmaskin.

Kan inte du bara hålla dina åsikter för dig själv, styra över din egen man? Tack vare er så får man idag inte bestämma över sin egen familj, fritid eller värderingar. Nej det tycker inte du verkar jämställt. Och kanske finns det några män och kvinnor där som faktiskt inte vill vara med sina barn, vilket är fruktansvärt sorgligt. Men. Det är inte ditt jobb att tvinga dem.

Kan du inte bara acceptera att alla är olika, man ska få bestämma över sitt eget liv, ha egna värderingar? Nu pratar jag såklart inte om när barn far illa, då ska man ju få annan hjälp.

Kanske behöver du vidga dina vyer, lära känna lite nytt folk, lära dig att du kanske bara vet bäst vad som är bäst för just din familj. Förmodligen är det så att du inte vet ett skit om hur andra vill leva sina liv.

Jag skulle vilja förtydliga att jag tycker att alla familjer ska få bestämma själva. Inte bara lantbrukare, utan alla människor, oavsett ekonomisk situation ska få fatta egna beslut inom familjen.

Maria Wallström

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.