Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jag vaknar av att en kvinna blir misshandlad på min gata

- 27/01/2016, 12:53
​Eva von Wernstedt skriver om mäns våld mot kvinnor.
1 av 3

​Eva von Wernstedt skriver om mäns våld mot kvinnor.

Privat/TT

​Eva von Wernstedt.
2 av 3

​Eva von Wernstedt.

Privat

"Makt, kontroll, förakt. Jag spyr och går darrande iväg till jobbet".
3 av 3

"Makt, kontroll, förakt. Jag spyr och går darrande iväg till jobbet".

TT NYHETSBYRÅN

Debattören: Jag kommer på mig själv att gå ner på knä och be för att hon lämnar den här mannen fast jag vet att chansen att hon gör det inte är så stor.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag vaknar av att en kvinna blir misshandlad på min gata. Öppnar fönstret och skriker sluta omedelbart. När jag kommer ner i porten på väg ut sladdar en polisbil in och två poliser hoppar ut. Det första den ena skriker är: "Har du misshandlat henne igen?".

Alltså mäns våld mot kvinnor (ja det finns kvinnor som slår också) det är så fruktansvärt. Det är så sjukt. Det är så äckligt. Jag kommer på mig själv att gå ner på knä och be för att hon lämnar den här mannen fast jag vet att chansen att hon gör det inte är så stor.

Det här är en stor samhällsutmaning. Våld mot kvinnor (och den långt mindre andel män som är drabbade). Det bara måste bort.

Jag vet att det anses vara en prioriterad fråga men arbetet måste få resultat. Regeringen har satsat en miljard på frågan.

Jag undrar hur lång tid ska det ta. Händer det någonting? Sitter kvinnoförakt så djupt att det kommer att ta generationer innan det försvinner?

För att slå en annan innebär ju inget annat än att man tycker sig ha rätt att slå en person för att den inte gör som man säger.

Makt, kontroll, förakt. Jag spyr och går darrande iväg till jobbet.

Eva von Wernstedt

Känner du någon som blivit misshandlad i hemmet?