Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverige har blivit en våldets kultur

- 31/01/2016, 12:14
1 av 5

TT/TT/TT

2 av 5

Claudio Bresciani / TT

3 av 5

TT NYHETSBYRÅN

4 av 5

Marcus Ericsson/TT

5 av 5

TT NYHETSBYRÅN

Skådespelaren Alexander Karim: Stäng era gränser. Släpp inte in oss. Rädda er själva från oss.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Till världen:

Stäng era gränser. Skydda era medborgare. Öka säkerheten. NU!

Jag heter Alexander Karim och jag är svensk. I Sverige har vi länge ockuperat platsen som världens moraliska supermakt. En position vi åtnjutit sedan vi i smyg hjälpte Hitler bränna Europa. Vi höll oss "neutrala" och fick dela såväl Fuhrerns välvilja under kriget som vinnarnas koffertar vid krigsslutet. Win-win!

Men det finns något annat som ni borde veta om oss. Trots vår påstådda neutralitet är vi en våldets kultur. Våra politiker tar till järnrör vid motstånd och våra unga män ger sig ut i organiserade grupper för att misshandla oskyldiga under nattens slöja.

Vad är det då i den svenska kulturen som gör att vi måste utöva våld på det här sättet? Varför kan vi inte bara, som så många andra, prata om våra problem och lösa dem? Jag vet inte.

Därför skriver jag till er, kära värld. Jag vill skydda er. Importera inte vår våldsamma kultur.

Ni tänker kanske att våldshandlingarna endast var en manifestation av en uppdämd ilska som kokat över. Att ett helt land, en hel kultur inte ska hållas ansvariga för de här våldsverkarna? Men jag har gjort ganska grundlig research i ämnet under de senaste veckorna, då liknande incidenter inträffat både i och utanför våra gränser och faktum är att den maskerade gruppen ÄR otvivelaktigt representanter för just hela kulturen.

Om detta råder enighet i såväl media som hos befolkningen. Så måste det vara.

Så hör min varning Värld. Stäng era gränser. Släpp inte in oss. Rädda er själva från oss.

Tack för att ni lyssnade. Och måtte gud förbarma sig över Sverige.

Med vänlig hälsning,

Alexander Karim,
Skådespelare