Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sluta skylla på oss elever – det är lärarna som inte gör sitt jobb

Hedl Bourbia är trött på oengagerade lärare.
1 av 3

Hedl Bourbia är trött på oengagerade lärare.

Privat/TT

Hedl Bourbia.
2 av 3

Hedl Bourbia.

Privat

"Sluta skyll på oss elever, lärarna bär ett stort ansvar för att undervisningen ska hålla kvalitén".
3 av 3

"Sluta skyll på oss elever, lärarna bär ett stort ansvar för att undervisningen ska hålla kvalitén".

TT NYHETSBYRÅN

Debatt | 03/02/2016 16:00

Hedl Bourbia: I dagsläget är läraren en staty som sätter en bokstav på ett papper som påverkar vår framtid. Problemet är att vi ungdomar inte är skoltrötta, vi är hungriga, vi vill åstadkomma något.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Den svenska skolan är ett skämt

Klockan börjar närma sig åtta, vi elever väntar på läraren, en lång och plågsam skoldag väntar. Läraren är fem minuter sen och öppnar klassrummet. Alla sätter sig ner och i samma sekund börjar lektionen. Plötsligt säger läraren: "Välkomna till dagens lektion", tiden tickar på och läraren har ännu inte sagt vad vi ska göra?

Eleverna blir rastlösa och plockar upp mobilen i hopp om att finna något av intresse på Snapchat, Facebook och Instagram. Läraren lägger inte en enda sekund på att engagera eleverna.

Läraren bara fortsätter spilla tid med innehåll som inte ingår i kursen och plötsligt är lektionen slut. Frågan "Vad lärde jag mig idag?", existerar inte. Frågan vi ungdomar ställer oss: "Va fan gör jag här, jag lär mig ingenting".

Känner du igen dig? Klart du gör, Skolan har tappat greppet och vilka är det som får ta smällen? Inte lärarna, inte rektorn, inte föräldrarna, utan vi ungdomar som vill ha en framtid.

Den svenska skolan har tappat sin pondus, lärare som är engagerade existerar inte. Nu för tiden får du klara av skolan själv, utan någon som helst hjälp.

I stället för att läraren ska vara din väg till en framgång inom skolan – har lärarna blivit ett hinder för att lyckas med skolan då lektionstiden bara flyger iväg. Självklart finns det skolor som bedriver en fantastisk verksamhet, med bra och drivna lärare, dock är dessa skolor alldeles för få.

I dagsläget är läraren en staty som sätter en bokstav på ett papper som påverkar vår framtid. Problemet är att vi ungdomar inte är skoltrötta, vi är hungriga, vi vill åstadkomma något. Men när man möts av lärare som inte bryr sig om utbildningen, utan bara är närvarande för att lönen ska dras in på kontot, blir det skrämmande.

Sluta skyll på oss elever, lärarna bär ett stort ansvar för att undervisningen ska hålla kvaliteten. Vad är annars meningen med en lärare?

Därför vill jag påpeka att dagens lärare är det största problemet för vår framtid och något måste göras!

Hedl Bourbia

Är den svenska skolan dålig?