- Foto: Privat

Man måste kunna prata om problem utan att bli kallad rasist

Debattören: Poängen är att jag inte är rasist, jag är realist. Jag vägrar att knuffas in i det facket. Och nej – jag har inte påstått att alla invandrare genomför brott men tiden är inne nu, låt oss öppna ögonen.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Kimia Rezai-Tari är 19 år gammal.

Jag skäms! Jag skäms för mitt mörka hår, mina bruna ögon och mina drag. Inte för att jag på något sätt ogillar mitt långa bruna hår eller mina bruna ögon, det jag ogillar är blickarna som dessa anlag medför.

Jag kan inte gå med rak rygg och huvudet högt längre, den tiden är förbi. Varför? Låt mig demonstrera, låt mig tydliggöra: Massövergreppen i Köln under nyårsnatten, 63 åriga Yla som rånas av två unga killar med invandrarbakgrund, de två män från Göteborg som åtalats för terrorbrott i Syrien, de fyra gatubarnen som våldtog den 23 åriga kvinnan på söder, när ska detta nå sitt slut?

När ska jag och mina vänner kunna gå ut en lördagkväll utan att kännas oss osäkra på Stockholms gator? När ska jag kunna gå med en rak rygg igen? När ska jag som dubbelmedborgare känna mig välkommen i mitt födelseland?

”Jag förstår om en svensk kvinna håller sin väska lite extra hårt om jag är i närheten, jag blir ledsen men jag förstår”, så sa min vän i dag när vi pratade, varför ska en laglydig 21 årig kille behöva känna så? Varför ska vi laglydiga invandrare drabbas av hat och avsky?

Men handen på hjärtat nu, vi förstår er. Vi förstår er svenskar som är upprörda, som är rädda och som är missnöjda men ni är inte de enda som drabbats av detta bakslag, även vi dubbelmedborgare handskas med dessa problem, och som pricken över i:et så går vi ständigt på äggskal för att inte hamna i samma kategori som de.

Sveriges politiker har gjort självmål, invandringspolitiken har resulterat i Sveriges undergång. ”Öppna era hjärtan”, sa Reinfeldt, men till vilket pris? Sverige kan inte vara det enda landet i EU som ger permanent uppehållstillstånd till syrier, alla EU-länder måste samarbeta, Sverige bör inte ta emot fler än de invandrare som faktiskt kan integreras.

Jag är samma tjej som suttit i timmar och debatter med fega rasistiska män på Avpixlat. Samma tjej som debatterat kring benämningen av demonstrationen som hölls i Normalmstorg av unga fotbollshuliganer och sverigedemokrater. Den demonstrationen som media valde att benämna som ”asylkritisk”, var inget annat än rasistisk.

Poängen är att jag inte är rasist, jag är realist. Jag vägrar att knuffas in i det facket. Och nej – jag har inte påstått att alla invandrare genomför brott men tiden är inne nu, låt oss öppna ögonen.

Det är dags för Sveriges politiker att ta tag i alla problem utan att vara rädda för den främlingsfientliga stämpeln, annars kommer Sverigedemokraterna att fortsätta växa i skuggan av flyktingkrisen.

Kimia Rezai-Tari

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.