Elin Södrin förklarar varför vissa kvinnor visar sina bröst offentligt.
1 av 2
Elin Södrin förklarar varför vissa kvinnor visar sina bröst offentligt. - Foto: Privat/ Faksimil: Instagram
Elin Södrin.
2 av 2
Elin Södrin. - Foto: Privat

Därför visar vissa kvinnor brösten offentligt

Debattören: Låt de som vill visa sina boobs, visa sina boobs. Majoriteten av alla människor har haft en tutte i käften, alla har tuttar och det är inte mer sexuellt med kvinnliga bröst, än med manliga bröst.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Elin Södrin är 26 år gammal. Hon är bosatt i Västerås med sin son som snart blir 3 år.

Hon jobbar deltid som larm- och säkerhetsoperatör och pluggar informationsdesign på heltid på Mälardalens högskola.

Anatomin i den kvinnliga och manliga kroppen skiljer sig avsevärt mycket åt. Ungefär lika mycket som den sociala statusen mellan kvinnor och män. Att låta kvinnor visa brösten, likt män gör, är ett viktigt statement och bör inte vara någonting att diskutera i vårt annars relativt moderna samhälle.

Katerina skriver att ordet feminism har smutskastats och att uttrycket egentligen står för jämställdhet mellan kvinnor och män. Well, you’ve got that right. Feminism handlar om att kvinnor och män ska ha exakt samma rättigheter, oavsett om det handlar om lika lön för samma arbete eller möjligheten att visa brösten utan att bli objektifierad.

Varje kamp, oavsett hur stor eller liten den är, är en väldigt viktig kamp för jämställdheten i vårt moderna Sverige. Förtryck är aldrig okej, och att en person ska ha större förutsättningar, eller andra regler än en annan bara för att denne bär på en snippa eller snopp är löjligt.

Att se på dagens samhälle ur en normkritisk synvinkel är kanske ett litet steg för dig, men ett jävligt stort steg för mänskligheten. Vi måste sluta ha speciella regler för olika kön. Vi måste också inse att det finns mer än män och kvinnor. Det är 2016 och det finns cispersoner, ickebinära, intersexuella, transexuella och så vidare. Listan går att göras lång, men det är inte vad en person vill benämna sig som, som är huvudsaken, huvudsaken är att alla, oavsett pronomen, ska ha samma rättigheter.

Redan på 1800-talet kämpade vi kvinnor för att få mer rättigheter i samhället och på så sätt få ett mer jämställt samhälle. WSPU’s (Womens Social and Political Union) grundades av en kvinna vid namn Emmeline Pankhurst.

Medlemmarna i rörelsen greps ofta för sina politiska åsikter och aktivism och började därför att hungerstrejka för att visa sitt missnöje. Det var även på 1800-talet som den feministiska rörelsen tog fart på riktigt. Målet var då att män och kvinnor skulle ha samma rättigheter, att de könsdiskriminerande lagarna och den könsbestämda strukturen i samhället skulle försvinna och att kvinnor skulle ha samma förutsättningar inom arbetslivet och i hemmet, som män hade.

Normen på 1800-talet, ser inte ut som normen idag. Vi måste inse att allting förändras, vare sig vi vill eller inte.

Katerina, om du inte vill visa brösten på Instagram eller andra sociala medier, så är det upp till dig. Det är din kropp och du har rätt att bestämma över den utan att bli ifrågasatt. Vidare drar du alla över samma kam och skriver att feminism har utvecklats till manshat.

Bara för att du kanske träffat på eller sett en person som kallar sig för feminist och sedan säger sig hata män, betyder det inte att alla feminister gör det. Likt att bara för att en träffar på en man som har våldtagit, betyder det inte att alla män är våldtäktsmän.

Att dra en sådan slutsats är osolidariskt, barnsligt och inte ett dugg jämställt. Låt de som vill visa sina boobs, visa sina boobs. Majoriteten av alla människor har haft en tutte i käften, alla har tuttar och det är inte mer sexuellt med kvinnliga bröst, än med manliga bröst.

Elin Södrin

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.