Nicole Rydén: Det är mitt fel om jag väljer en dålig pappa till mitt barn

- 10/02/2016, 11:16 -
Nicole Rydén.

Nicole Rydén.

Privat

Nicole Rydén: Jag sitter liksom hellre uppe och väntar på att den dåliga snubben skall ringa efter att han är klar ute på krogen vid 03.30 så att han kanske vill ligga med mig

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det är mitt fel om jag väljer en dålig pappa.

Jag vet precis vem av killarna som kommer att vara en bra pappa. Främst en bättre partner. Jag kan välja den snälla snubben som behandlar mig som "sin kvinna". Inte han som behandlar mig som "en av sina kvinnor" – utan att skämmas. Även om han försöker dölja det, så vet han att jag vet.

Den snälla snubben gör tvärtom nästan för mycket ansträngningar med att deklarera sin lojalitet mot mig. Han vill berätta för hela världen om att han bara vill ha mig. Jag borde vilja ha det exakt så?

Men det finns en sport i att försöka tämja den vildaste hingsten i hagen. Jag tror att det blir en större utdelning av kärlek om jag lyckas. Vinsten är liksom större att hämta ut om jag måste kriga och trampa igenom skit för att komma fram till honom.

Jag sitter liksom hellre uppe och väntar på att den dåliga snubben skall ringa efter att han är klar ute på krogen vid 03.30 så att han kanske vill ligga med mig – om han inte lyckats hitta någon annan att knulla med.

"Säkert med någon jävla discofitta", skulle jag säga till mina vänner dagen efter när han inte hade ringt. Jag skulle också ägna halva söndagen åt att snacka skit om den dåliga snubben till mina vänner, om att han inte ringde mig när jag låg vaken och väntade på honom.

Sen skulle jag säkerligen få ett booty call från den dåliga snubben på söndagseftermiddagen. Då är han ju bakfull och kåt igen, efter att han slängt ut discofittan som klängde på honom kvällen innan och fick åka med hem till honom.

Jag skulle säkert åka dit ändå, och nästan vara lite tacksam. Övertyga mig själv om att den dåliga snubben måste gilla mig mer än discofittan ändå? Jag skulle inte ens bry mig om att jag ligger i samma lakan som discofittan.

Jag skiter i att svara på den bra snubbens sms om inbjudan till söndagsmiddag med hans syrra.

Så här kommer jag hålla på. Den dåliga snubben byter bara namn och skepnad. Samma med den bra snubben. Bara mitt beteende som är detsamma.

Jag kommer att "råka bli gravid" med den dåliga snubben – för att få honom attached for life.

Sen kommer han att vara en fuckboi och frånvarande pappa resten av våra liv. Mitt och barnets.

Tillslut kommer jag att mogna och bli ihop med den bra snubben till slut.

Men jag kommer att anklaga alla män för att alltid vara den sämre föräldern. Trots att jag lever ihop med den bra snubben och fått två nya barn med honom främst fått bevis på att det finns jävligt bra snubbar. Som är bra pappor.

Jag valde bara fel snubbe – medvetet. För jag var en naiv åsna som trodde att jag kunde tämja en vild hingst.

Nicole Rydén