Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

​Låt oss göra en deal om alla hjärtans dag

1 av 3

Privat/TT

2 av 3

JANERIK HENRIKSSON / TT

3 av 3

Privat

Debatt | 14/02/2016 11:21

Debattören: Så låt oss göra en deal: skippa att tycka synd om dig själv bara för att du är singel och lova mig att inte känna någon ångest så lovar jag dig att du också kommer att få uppleva den perfekta alla hjärtans dag-dejten någon dag.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

I dag visar kalender den 14 februari vilket betyder att alla hjärtans dag är kommen igen. Det ska bokas bord på restauranger, spa- anläggningar är fullbokade och det ska inhandlas presenter till sina käraste och den svenska handeln tjänar multum med pengar på just denna dag.

På sociala medier kan vi följa hur alla par firar dagen, läsa långa kärlekstexter om hur lycklig lottade folk är som har varandra. Visst är det mysigt? Och visst är det fint att se hur många som älskar varandra. För det finns ju inget vackrare än när två människor älskar varandra.

Men alla singlar då? Ja, vi är singlar på alla hjärtans dag so what? Vi är singlar i dag och vi kommer att vara singlar i morgon med. Så känn ingen ångest inför att en enda dag på året råkar handla om att uppskatta sin partner.

Jag är singel och jag har skrattat mig lycklig när jag tappert försökt hjälpa mina bästa vänner att hitta något fint till sina pojkvänner – just för jag själv inte har såna bekymmer detta år.

Jag känner ingen ångest för att fira alla hjärtans dag ensam. För en dag kommer även jag att sitta på en fin restaurang där jag kommer äta gott och dricka vin i mängder tillsammans med en kille som jag älskar.

Men inte detta år. I dag ska jag i stället fokusera på mig själv och jobba hela dagen med något som jag älskar för att sedan köra hem till min lägenhet, titta på en serie med choklad som är det bästa jag vet, och sen gå och lägga mig som alla andra kvällar. Inget märkvärdigt och inget att skapa en onödig ångest över.

Så låt oss göra en deal: skippa att tycka synd om dig själv bara för att du är singel och lova mig att inte känna någon ångest så lovar jag dig att du också kommer att få uppleva den perfekta alla hjärtans dag-dejten någon dag.

Låt oss i stället att uppskatta människorna i vår omgivning så mycket varje dag att alla hjärtans dag inte sticker ut speciellt, för man vet aldrig vad som kan hända. Ingen vet om alla hjärtans dag kommer att se ut likadant nästa år. Faktum med ingen vet egentligen hur morgondagen kommer att se ut.

Så se till att alltid uppskatta dig själv och uppskatta alla i din omgivning. Inte bara i dag utan även alla andra 365 dagar om året (ja det är ju faktiskt skottår detta år så ni har en extra dag att visa hur mycket ni älskar er familj, era vänner och partner – ta vara på den).

Matilda Winter

Håller du med?