Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
3
reaktioner idag

De 5 bästa, och 5 sämsta, sakerna med att dejta en CS-spelare

Klara Lovisa Odén: Den femte december i höstas förlovade jag mig med Rasmus, en CS-kille, sedan dess har jag försökt att sätta mig in i hans e-sportsvärld allt mer. Det är tufft men jag lär mig sakta men säkert.

Klara Lovisa Odén listar de bästa och sämsta sakerna med att dejta en cs-kille.

Klara Lovisa Odén.

"Detta med e-sport är något han brinner för och just därför vill jag att han ska hålla fast vid det och satsa".

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Att vara fästmö i detta läge har sina för- och nackdelar.

Det sämsta:

1. Myskvällar

Det är svårt att få ihop myskvällar där man bara ska spendera tid med varandra, med tanke på att hans kvällar mest består av träning med laget framför datorn.

2. Plats

Rasmus har enormt mycket prylar, stol, datorer, skärmar, mus, musplatta, headset med mer som tar sådan grym plats. Halva rummet försvinner för bara hans material.

3. Spelets mening

Spelets mening kan jag inte förstå mig på. För mig är det värsta som finns krig och oroligheter, folk som går emot andra människor, just det här med att döda är tragiskt i mina ögon, och därför kan jag inte riktigt förstå mig på att sitta och träna på att döda människor online.

4. Konversationer

Eftersom spelet innebär en hel del dialoger med lagkamrater så innebär det att jag inte kan föra ljud som distraherar eller prata med honom under matcherna.

5. Tiden det tar

Med tanke på att han nästan alla är tillgängliga kvällstid så innebär det att det mesta träningarna, matcherna, turneringarna sker på helger eller kvälls- och nattetid, så kan vi inte alltid planera in saker och ting. Just den tiden som jag är ledig och likaså han, så kommer spelet in i bilden och reserverar honom.

Det bästa:

1. Datorer

Jag som bloggar behöver kunna en hel del om datorer, men jag är inte så duktig på det. Rasmus datorkunskaper är perfekta för mig och därför kommer han till stor hjälp även till mitt jobb.

2. Egentid

När Rasmus sätter sig vid datorn är han oftast rätt tyst jämfört med hur han brukar vara här hemma. Ofta innebär det mycket energi och en fartfylld vardag för oss båda med fullspäckat schema. Men kvällstid när han spelar timme efter timme så hinner jag andas ut, vara för mig själv och unna mig saker.

3. Uppdateras om framtiden

Förmodligen kommer e-sporten att vara ännu större om några år, redan i dag är det jättestort. Just därför måste jag hålla lite koll på vad som händer, vad spelet innebär, och främst vill jag intressera mig i vad Rasmus gör flera timmar i veckan.

4. Satsning

Det har visat sig att Rasmus är riktigt duktig på det han gör. Detta med e-sport är något han brinner för och just därför vill jag att han ska hålla fast vid det och satsa.

5. Uppskattning

Den tiden som vi får med varandra utöver jobb och e-sporten uppskattas mer av oss båda, det blir så kallad kvalitets tid. Alla små saker som jag gör för honom under tiden han spelar uppskattas också, liksom att laga mat, komma med energidrycker och lite tilltugg, det förgyller vardagen med att visa kärleken till varandra.

Klara Lovisa Odén

Skulle du kunna tänka dig att dejta en CS-spelare?

Mer:

Nu kan du tjäna ännu mer pengar på att vara bra på Counter-Strike