Jonathan Lundberg tycker människor ska sluta stirra på gymmet.
1 av 2
Jonathan Lundberg tycker människor ska sluta stirra på gymmet. - Foto: Privat/Faksimil Youtube
Jonathan Lundberg.
2 av 2
Jonathan Lundberg. - Foto: Privat

Sluta stirra på mina buttcheeks när jag tränar

Kan vi inte bara komma överens om att vi inte stirrar på gymmet? Vi stirrar inte på killar som lyfter för lite, vi stirrar inte på killar som lyfter för mycket, och vi stirrar inte på tjejer i för tighta kläder.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Jonathan Lundberg är 20 år. Han läser ekonomi på Lunds Universitet, arbetar på Blekinges lokaltidning Sydöstran och driver bloggen:http://skriftsomgift.wordpress.com

Tredje tunga lyftet. I ögonvrån ser jag samma kille titta på mig igen. “Han kanske bara vill säga något”, tänker jag och lägger ner skivstången. Jag tittar upp och försöker fånga hans ögonkontakt, men han vänder bort blicken. Två minuter senare, mitt i ett lyft, börjar han stirra igen.

Okej, låt mig vara tydlig: jag är inte sexig när jag tränar, och jag hoppas inte det är därför du stirrar. När jag står där i slappa mjukisbyxor, svetten porlande ner för pannan och i värsta fall en svart mössa så är jag inte ute efter att vara attraktiv. Din blick är inte smickrande oavsett vad du menar med den; den gör mig obekväm.

Ibland när jag kör ett tungt lyft så utstöter jag ett läte som definitivt inte är ett con amore ur What Do You Mean, utan mer: “mamma björn föder den sista ungen som hon kanske inte riktigt hade räknat med”. Då är jag inte attraktiv, och din blick känns mest oskön. Som när någon sitter och stirrar på bussen. Du får gärna titta, men stirra inte.

Det är nämligen en stor skillnad på att titta och på att stirra. Jag tittar mig runt på gymmet i pauserna, sveper med blicken över de andra som tränar, tittar några sekunder på någon som lyfter. Men jag stirrar inte.

Jag fäster inte blicken på någons buttcheeks och skriker: “YOU’RE HOT” med ansiktsuttrycket. Ja, jag är het, jag vet det – stirra inte på mig när jag tränar.

Ska vi vara ärliga så är det nästan bara killar som gör det. Närmare bestämt tre kategorier av killar: killar som tittar på andra killar med en lite dryg blick (antingen: jag lyfter mer än dig, eller: tro inte du är något för att du lyfter mer än mig), killar som stirrar på tjejer, och killar som är på gymmet med sina flickvänner och stirrar på andra killar för att se om de stirrar.

Nu tänker ni kanske: “Jaha, men folk kanske tittar för att du låter som mamma björn och står och svettas i en svart mössa?”

Kanske! Men killar stirrar ju också på tjejer i träningstights (“de ber ju om det”) och mjukisbyxor (“det blir ju mer spännande om man inte ser så mycket”). Det innebär att om man inte ska bli stirrad på när man tränar ska man:

● Inte låta (som en björn)

● Inte svettas

● Inte ha träningstights

● Inte ha mjukisbyxor

● Inte ha mössa

● Inte lyfta för tungt (eller för lätt)

● Helst inte vara på gymmet, utan kanske i en skogsdunge någonstans i utkanten av stan

Kan vi inte bara komma överens om att vi inte stirrar på gymmet? Vi stirrar inte på killar som lyfter för lite, vi stirrar inte på killar som lyfter för mycket, vi stirrar inte på tjejer i för tighta kläder, vi stirrar inte på tjejer i för pösiga kläder och framförallt: vi stirrar inte alls. Möjligtvis tittar vi.

Nästa gång du fäster blicken på någon: don’t. Fundera på om du kanske ska gå hem i stället.

Jonathan Lundberg

/
/
/
Gym
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Stirrar folk på dig när du tränar?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.