Måndag 21 Jun
Stockholm

Vad Sverige behöver är feminism utan socialism

"Problemet är en ogrundad tro på biologism. Det är inte acceptabelt att det går så långsamt. 2016 borde vi veta att närhet alltid vinner över biologi i mänskliga relationer."
1 av 4
"Problemet är en ogrundad tro på biologism. Det är inte acceptabelt att det går så långsamt. 2016 borde vi veta att närhet alltid vinner över biologi i mänskliga relationer.". Foto: Privat/TT
Maria Hölerman (L), Ordförande HBT-liberater Syd.
2 av 4
Maria Hölerman (L), Ordförande HBT-liberater Syd. Foto: Privat
Edith Escobar (M), Ordförande Öppna moderater Syd.
3 av 4
Edith Escobar (M), Ordförande Öppna moderater Syd. Foto: Privat
"Socialistisk Rättviseförmedlingsfeminism är ojämlik. Den befäster könsroller. En feminism utan socialism är vad Sverige 2016 behöver."
4 av 4
"Socialistisk Rättviseförmedlingsfeminism är ojämlik. Den befäster könsroller. En feminism utan socialism är vad Sverige 2016 behöver.". Foto: JONAS EKSTROMER/TT

Debattörerna: En liberal och moderat feminism vet att en medelålders vit man kan driva feministiska frågor lika väl som liberala och moderata lesbiska kvinnor.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenterna

Maria Hölerman (L), är ordförande för HBT-liberater Syd.

Edith Escobar (M), är ordförande för Öppna moderater Syd.

I utredningen om värdmödraskap kommer regeringens utredare fram till att svenska kvinnor inte vet sitt eget bästa.

Svenska kvinnor kan inte förväntas klara av att välja att föda ett barn och låta någon annan eller några andra bli det barnets föräldrar. Utredaren hänvisar till bristen på forskning om hur barnen vuxit upp.

Precis samma argument som anfördes mot homosexuellas rätt att prövas som adoptivföräldrar, lesbiska pars rätt till insemination och ensamma kvinnors rätt till detsamma – för lite forskning.

Pausa och tänk.

Vi är över sju miljarder människor som befolkar jorden. Vi vet ganska bra vad som kan räknas som gynnsamma uppväxtvillkor. Att vara önskad är en väldigt bra förutsättning för bra uppväxtvillkor

Nej, det är inte för lite forskning som är problemet. Problemet är en ogrundad tro på biologism. Det är inte acceptabelt att det går så långsamt. 2016 borde vi veta att närhet alltid vinner över biologi i mänskliga relationer.

Hbt-rörelsen vet. Vi har valt våra familjer i alla tider. Och fortfarande väljs många av oss bort av våra biologiska familjer.

Homo-bi och transsexuella kvinnor. Det finns inte en sorts kvinna, ingen sorts kvinnlighet som är mer rätt.

Internationella kvinnodagen uppmärksammas och i enlighet med identitetspolitikens landvinningar räknas representation av kvinnor i massmedia.

En Rättviseförmedlingsfeminism där yttre attribut väger tyngre än en åsikt. En liberal feminism är inte biologism.

En liberal och moderat feminism vet att en medelålders vit man kan driva feministiska frågor lika väl som liberala och moderata lesbiska kvinnor.

Och glöm inte – den vita medelålders mannen kan vara bög. Eller transperson.

Socialistisk Rättviseförmedlingsfeminism är ojämlik. Den befäster könsroller.

En feminism utan socialism är vad Sverige 2016 behöver.

Maria Hölerman (L),
Ordförande HBT-liberater Syd

Edith Escobar (M),
Ordförande Öppna moderater Syd

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela