Fredag 25 Jun
Stockholm

Den här dagen handlar om kvinnan – därför tänker jag kritisera henne

​Nicole Rydén är trött på att kvinnor är elaka mot varandra.
1 av 3
​Nicole Rydén är trött på att kvinnor är elaka mot varandra. Foto: Privat/TT
​Nicole Rydén.
2 av 3
​Nicole Rydén. Foto: Privat
"Jag har aldrig ens hört en annan snubbe kritisera och kränka en annan snubbe på samma sätt som vi tjejer kan kränka varandra".
3 av 3
"Jag har aldrig ens hört en annan snubbe kritisera och kränka en annan snubbe på samma sätt som vi tjejer kan kränka varandra". Foto: TT

Nicole Rydén: Jag bagatelliserar inte hur kvinnor över världen blir förtryckta och könsstympade – men jag vill påminna om hur vi kvinnor också trycker ner varandra. På ett sätt som män aldrig gör mot varandra.​

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Nicole Rydén är 29 år, boende i Stockholm och jobbar hos Zodiak/Mastiff TV, med casting till TV-program.

Följ henne på Instagram: @nicopic

Läs hennes blogg: nicoleryden.se

För att påminna oss om hur elaka vi är mot varandra -helt utan männens hjälp och närvaro.

Alla mina vänner som har barn har bara blivit kränkta av andra kvinnor. Av andra mammor. Huruvida de ammar eller inte, huruvida de jobbar eller inte, huruvida de viker ut sig eller inte, hur gamla deras pojkvänner är, hur tätt inpå de skaffar sina barn och så vidare.

Mammagrupper är kanske den elakaste och mest ångestfyllda grupperna av alla grupperingar någonsin.

Att överleva grupperingarna på gymnasiet eller i orten är en fucking barnlek i förhållande till mammagrupperna – som är från helvetet.

Jag tycker att det är obehagligt hur vi kvinnor hatar på männen i den här kampen om att skapa ett jämställt samhälle. Det finns ingen trovärdighet i att kritisera en annan person, grupp eller kön om vi inte kritiserar oss själva först.

Jag har aldrig ens hört en annan snubbe kritisera och kränka en annan snubbe på samma sätt som vi tjejer kan kränka varandra. Främst aldrig hört en pappa kränka en annan pappa.

Jag bagatelliserar inte hur kvinnor över världen blir förtryckta och könsstympade – men jag vill påminna om hur vi kvinnor också trycker ner varandra. På ett sätt som män aldrig gör mot varandra.

Nicole Rydén

Är kvinnor för elaka mot varandra?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela