Fredag 18 Jun
Stockholm

Mitt CS-beroende höll på att kosta mig min familj

Jonathan Lok-Boije skriver om sitt CS-beroende och vill varna andra om vad som kan hända.
1 av 7
Jonathan Lok-Boije skriver om sitt CS-beroende och vill varna andra om vad som kan hända. Foto: Privat/TT
Jonathan Lok-Boije.
2 av 7
Jonathan Lok-Boije. Foto: Privat
Jonathan Lok-Boije höll på att förlora sin familj på grund av sitt datorspelsmissbruk.
3 av 7
Jonathan Lok-Boije höll på att förlora sin familj på grund av sitt datorspelsmissbruk. Foto: Privat
"Jag började sitta uppe sent om nätterna och spelade spel för o komma bort. Jag la mig sent och missade skolan, därför missade jag mycket och slutförde aldrig min utbildning."
4 av 7
"Jag började sitta uppe sent om nätterna och spelade spel för o komma bort. Jag la mig sent och missade skolan, därför missade jag mycket och slutförde aldrig min utbildning.". Foto: TT NYHETSBYRÅN
"Nu ligger datorn i delar och jag ska kämpa för att bli av med det missbruket".
5 av 7
"Nu ligger datorn i delar och jag ska kämpa för att bli av med det missbruket". Foto: Privat
"Det är dags för en förändring!".
6 av 7
"Det är dags för en förändring!". Foto: Privat
 "Jag vill tacka alla som hjälpt och som stöttar mig".
7 av 7
"Jag vill tacka alla som hjälpt och som stöttar mig". Foto: Privat

Jonathan Lok-Boijes CS-spelande gick så långt att han kunde förlorat sin familj. Och nu vill han varna andra som spelar för mycket att tänka en extra gång på de som betyder mest.

Kommentera (19)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Jonathan Lok-Boije bor i Orsa tillsammans med sambon Jessica, och sin son Milton, 2 år.

Jag skulle vilja uppmärksamma alla som går i skolan och har barn eller förhållande om en viktig sak – som jag själv ångrar rejält mycket.

Lördagen den 5 mars i år skulle vara som vilken dag som helst. Jag hade min son Milton och flickvännen Jessica skulle jobba. Dagen skulle vara lika underbar som alla dagar du har med ditt barn, men den dagen är något jag aldrig mer vill uppleva och skulle göra allt för att göra om.

Varför?

Min son Milton är två år, jättesnäll, helt underbar, och går upp själv upp på morgonen. De flesta vet att jag är ganska svårväckt och när flickvännen inte fick tag på mig gick vår granne Hillevie in för att väcka mig. Men vad händer?

Direkt efter att min snälla granne går efter att ha väckt mig somnar jag om. Ingen får tag på mig. Så Hillevie går in igen, denna gången sitter Milton bredvid mig och skriker, han hade bajsat och jag bara ligger där helt orörd.

Hillevie tar Milton och går in till sig efter att inte fått liv i mig då heller. Jessica kommer hem, jag vaknar och fattar direkt vad som hänt och vad som står på spel. Kan inte prata, kan inte tänka – jag skämdes något så fruktansvärt. Vad har jag gjort?!?

Det är min son som jag älskar mer än någon annan som suttit med bajs o utan frukost. Och jag var som sagt helt förstörd. I all hast gör min flickvänn slut med mig o packar sina grejer och drar. Miltons mamma kommer och tar vår son med sig, och trodde jag att allt var förlorat.

Den dagen var den dagen jag bestämde mig att förändra mitt liv. Varför? För om jag inte får leva med och för de två personerna jag älskar mest, min son o Jessica, vad är då värt att leva för?

Min dröm var att bli en känd e-sportspelare inom dator och spel. Min dröm nu är att min son ska förlåta mig och att jag ska bli en bättre människa. Och en förebild för andra att inte ska göra samma misstag.

Allt började när jag var ung. Datorn hade alltid funnits där o varit så intressant. Men det hela började i femte klass när jag blev mobbad och utstött.

Jag började sitta uppe sent om nätterna och spelade spel för o komma bort. Jag la mig sent och missade skolan, därför missade jag mycket och slutförde aldrig min utbildning. Även om jag mådde dåligt, men mådde jag så mycket bättre av följderna? Nej.

Det är så enkelt att skita i allt och fortfarande sätta sig där och koppla bort allt. Men alla i min omgivning blir drabbade, jag var nära att förlora allt den lördagen på grund av spel och en dator.

Nu ligger datorn i delar och jag ska kämpa för att bli av med det missbruket. Och jag vill tacka alla som hjälpt och som stöttar mig.

Det är dags för en förändring!

Jonathan Lok-Boije

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (19)
Kopiera länk
Dela