Fredrik Brodén vill att vi börjar prioritera oss själva och våra äldre.
1 av 3
Fredrik Brodén vill att vi börjar prioritera oss själva och våra äldre. - Foto: Privat/TT/TT
Fredrik Brodén.
2 av 3
Fredrik Brodén. - Foto: Privat
"När ska äldreboendena få tillräckligt med personal för att kunna se till de äldre?".
3 av 3
"När ska äldreboendena få tillräckligt med personal för att kunna se till de äldre?". - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Snälla, bara erkänn – ni bryr er mer om flyktingarna än våra äldre

Debattören: När ska Sveriges befolkning få ta del av de pengar vi har arbetat in och betalt i skatt? När ska äldreboendena få tillräckligt med personal för att kunna se till de äldre?


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Fredrik Brodén är 26 år och kommer från Landskrona.

Saga Bowallius, hur långt ifrån verkligheten befinner du dig egentligen? Det är min fråga till dig angående din artikel om flyktingkrisen och om huruvida Sverige håller på att gå under eller ej. Du skriver bland annat följande:

"Hur har flyktingkrisen påverkat just dig? Inte vad media har sagt. Inte vad någon på nätet talat om för dig. Inte vad du hört av din granne som hört av en vän som möjligtvis vridit på sanningen redan från början. Hur har just du påverkats?".

Jag kan helt ärligt säga att krisen inte har påverkat mig det minsta än så länge. Jag ser dock hur krisen påverkar samhället och dess invånare. Ta bara Landskrona som exempel, där jag bor. Läste en artikel om att vi är den kommun som har bland den högsta arbetslösheten i hela Sverige.

Vi har en stor andel invandrare i Landskrona, vilket de flesta vet. Vi hade problem redan innan flyktingkatastrofen var ett faktum. Givetvis ska vi ta emot fler nu och det påverkar våra skolresultat, det påverkar segregationen i vår stad, det påverkar vår boendesituation, och det påverkar givetvis arbetsmarknaden här.

Ni talar er även varma om att det ska bli lättare och billigare att anställa nyanlända för att de ska komma in i samhället snabbare. Men alla våra unga som redan nu står utanför samhället just pga att de inte har några jobb? Eller alla de som går sjukskrivna i väntan på att få rehabilitering eller lyckas få ett nytt jobb?

Om vi redan nu har svårt med matchningar på arbetsmarknaden hur ska vi då klara en ökande befolkning av nyanlända?

Flyktingkrisen behöver inte ha påverkat enskilda individer i vårt samhälle för att man ska kunna lägga ihop ett och ett. Vi kan tänka själva. Dra slutsatser och se saker ur ett verklighetsperspektiv vilket väldigt många politiker verkar ha riktigt svårt för.

Det är väl klart att en ökad flyktingström påverkar vårt land. Det är väl bara ni liberaler tillsammans med miljöpartister och vänsterpartister som anser annat. Vi kanske inte står inför en kollaps men vi står inför stora utmaningar som måste lösas innan vi kan fortsätta att ta in stora antal.

Bostadsbyggandet är väl en av våra största utmaningar därefter arbetsmarknaden. Det är frågor som man inte löser på en natt och verkligen inte om man fortsätter att ta in stora antal människor samtidigt som man ska lösa dessa frågor. Därför är det bara nyttigt att vi tar en tuffare politisk väg gällande just invandring/flyktingfrågan, tills att vi har klarat upp de problem som vi står inför.

Sen kan jag väl även känna att om vi nu enligt dig Saga Bowallius har råd med allt detta utan några som helst problem, var är då den ätbara maten till våra äldre på äldreboendena? Var är våra mindre skolklasser? Var är alla sjuksköterskor på alla underbemannade sjukhus/vårdcentraler? Var är pengarna till värdiga pensioner?

Ni pratar om att vi har råd med en generös flyktingpolitik och det har vi kanske också men det är på bekostnad av något annat i vårt samhälle. Man kan inte ha råd med allt och därför måste något stå till sidan.

Våra politiker i Sverige i dag väljer att sätta sin egen befolkning åt sidan till förmån för exempelvis flyktingarna. Men även när vi inte har stora flyktingströmmar till Sverige så sätter våra politiker vår egen befolkning åt sidan för exempelvis större bistånd utomlands, större antal EU-migranter, och så vidare.

När ska Sveriges befolkning få ta del av de pengar vi har arbetat in och betalt i skatt? När ska äldreboendena få tillräckligt med personal för att kunna se till de äldre? När ska de äldre få mat som faktiskt smakar något och som de blir mätta på?

När ska lärarna få mindre klasser så att de på riktigt kan undervisa våra barn? När ska sjukvården få de resurser som de faktiskt behöver för att bedriva säker och bra patientvård? Och när ska vi få pensioner som vi faktiskt kan leva på när vi väl ska gå i pension?

Försök inte sprida massa lögner om att vi klarar av flyktingkrisen tillsammans med alla dessa punkter som jag just tog upp. Stå istället upp för vad ni tror på och vill göra. Ni ser hellre till andra länders befolkningar än er egen, oavsett om det är goda eller dåliga tider. Simple as that.

Och det är just detta folk har börjat se och förstå. Det är dags att prioritera Sverige.

Fredrik Brodén

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.