Adam Karlström skriver brev till Gabriel Wikström (S).
1 av 4
Adam Karlström skriver brev till Gabriel Wikström (S). - Foto: Privat/TT/TT
Adam Karlström.
2 av 4
Adam Karlström. - Foto: Privat
Gabriel Wikström.
3 av 4
Gabriel Wikström. - Foto: TT
"Skulle du kunna medverka under ett möte med Andreas? Det skulle betyda så mycket för honom och hans familj".
4 av 4
"Skulle du kunna medverka under ett möte med Andreas? Det skulle betyda så mycket för honom och hans familj". - Foto: TT

Gabriel Wikström, jag tycker du ska träffa min vän Andreas

Andreas Thörn dömdes för att han använt cannabis mot sina svåra smärtor. Hans vän Adam Karlström ber nu folkhälsominister Gabriel Wikström att möta Andreas.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Här kan du skriva på Adam Karlström namninsamling för att få Gabriel Wikström att träffa Andreas Thörn: http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=10770

Adam Karlström är 30 år.

Han är gift och har fyra söner, de är bosatta i Västerås men är uppvuxen i Bjurhovda.

Gabriel Wikström, Sveriges folkhälsominister, jag tycker det är dags att du träffar min vän Andreas Thörn. Han är en vän till familjen som jag anser har lidit tillräckligt, och som jag tycker borde få leva ett drägligt liv – som du och jag gör.

Du vet han som är rullstolsbunden och flitigt omskriven i media, han som tingsrätten friade men som vart dömd av Svea hovrätt till böter för att han odlat cannabis och brukat det mot sin evigt skyhöga smärta.

Gabriel, jag skulle ljuga om jag skrev att jag är på gott humör och inte har ångest. Jag som klarar av att umgås med min familj och klarar av att jobba, sitter och äter tacos med min familj.

Samtidigt som Andreas lider så kraftigt av sin smärta så han inte kan jobba, umgås med sin familj men framförallt inte klarar av att busa och umgås med sin dotter mer än korta stunder på grund av den smärtan han lider av, och som blivit dömd till böter och ramlat ned till ruta ett igen.

Gabriel, du som är vårt lands folkhälsominister, skulle du kunna medverka under ett möte med Andreas? Det skulle betyda så mycket för honom och hans familj.

Du behöver inte ta ställning, det är inte det som Andreas eller jag är ute efter alls. Men jag vill och jag ber dig att försöka förstå honom och lyssna på honom och sätta dig in i hans situation.

Adam Karlström

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska cannabis för medicinskt bruk vara tillåtet?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.