Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kaplan hänger med fascister och kallar Israel för nazister – kräv hans avgång

- 17/04/2016, 17:31
1 av 3

Privat/TT

2 av 3

Privat

3 av 3

TT

Liberal: Att Mehmet Kaplan mer eller mindre utmålar Israel som nazister är motbjudande och antisemitiskt.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Bostadsminister Mehmet Kaplans senast avslöjade uttalande där han jämför Israel med nazister är fullständigt oacceptabelt och borde väcka avgångskrav också i de egna leden.

När Grön Ungdom inte kräver Mehmet Kaplans avgång sviker de kampen mot förtryckare. Som representant för ett ungdomsförbund är det svårt att inte bli arg över de unga miljöpartisternas brist på reaktion.

Redan tidigare i veckan avslöjades bostadsminister Mehmet Kaplans middagsdejt med extremister. Visserligen är det glädjande att Grön Ungdom, till skillnad från en rad andra miljöpartistiska företrädare, har kritiserat Kaplans samröre med islamister.

Grön Ungdom menar i ett uttalande att ”Miljöpartiets partiledning måste visa att de tar detta på allvar och se till att liknande situationer inte händer igen”.

Men som ungdomsförbund måste man våga mer. Det enda vattentäta sättet att ”se till att liknande situationer inte händer igen” är att byta ut Mehmet Kaplan.

Ett ungdomsförbund ska vara en ideologisk vakthund åt moderpartiet. När Liberalernas talespersoner eller Alliansregeringens ministrar har gått över gränsen har Liberala ungdomsförbundet krävt att de lämnar sina uppdrag.

● Grön Ungdom borde kräva Mehmet Kaplans avgång. Allt annat är ett svek mot demokratiska ideal.

● Att Mehmet Kaplan mer eller mindre utmålar Israel som nazister är motbjudande och antisemitiskt. Grön ungdom måste nu agera vakthund och kräva deras ministers avgång.

Bostadsminister Mehmet Kaplan har gång på gång fiskat i grumliga vatten. Miljöpartiet behöver inte nya rutiner utan nya företrädare. Det borde Grön Ungdom vara angelägna om.

Joar Forsell,
Förbundsordförandekandidat Liberala ungdomsförbundet