Ungsvenskarna SDU vill se ett temporärt totalstopp för flyktinginvandringen.
1 av 3
Ungsvenskarna SDU vill se ett temporärt totalstopp för flyktinginvandringen. - Foto: Privat/Privat/TT
Ted Bondesson.
2 av 3
Ted Bondesson. - Foto: Privat
Felix Byström.
3 av 3
Felix Byström. - Foto: Privat

Ungsvenskarna SDU: Vi kräver totalstopp för flyktinginvandringen, nu!

Flyktingpolitiken är inte hållbar i längden. Det är skattebetalarna som står för kalaset och alla de lån som regeringen nu tar kommer vi behöva återbetala.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Att migrationen är en kostsam historia är i dag bortom allt rimligt tvivel men trots det bör prislappen vara en iskall dusch för de som ännu inte vaknat upp. Onsdagen den 13 april 2016 fick vi kostnaden återigen svart på vitt.

I regeringens vårbudget stiger kostnaden för migration med 31 miljarder, till 50 miljarder. Enbart den direkta kostnaden för migration överstiger nu anslagen för hela det svenska försvaret. Adderar man därtill kostnaden för integration blir summan mer än den för sjukvård, hälsovård och social omsorg tillsammans.

Det är mycket i budgeten som är skrämmande. Regeringen har övergett målet att finansieringen av budgeten skall gå efter krona-för-krona-principen, att varje satsning eller utgift ska finansieras med en neddragning av en annan del i statens budget eller en skattehöjning som täcker upp för kostnaden.

Regeringens agerande leder till ett underskott i budgeten och behöver vägas upp med lån som vi kommer få betala tillbaka i framtiden.

Men än mer skrämmande är de stora nedskärningar som regeringen gör för att ha råd med massinvandringen. Fyra miljarder tas från biståndsbudgeten, trots att det är där pengarna gör som mest nytta.

Regeringens budget för migration överstiger nu FNs flyktingorgan UNHCRs hela finansiering för förra året i deras arbete för att hjälpa människor som befinner sig på flykt.

Anslagen till utbildning och upprustning av skollokaler minskar med 900 respektive 500 miljoner kronor. Lekplatser som blivit farliga för att de har förfallit får nu renoveringen uppskjuten ett par år då regeringen anser att fortsatt ansvarslös indvandringspolitik står över barns säkerhet.

Detta är självfallet inte hållbart i längden. Det är skattebetalarna som står för kalaset och alla de lån som regeringen nu tar kommer vi behöva återbetala.

Vi måste ta ansvar för vårt land och det måste ske nu. För att minska den skenande kostnaden för migrationsområdet har vi Ungsvenskar flera konkreta förslag på åtgärder.

Det absolut viktigaste är ett temporärt totalstopp i flyktingmottagningen. Migrationsverket är överbelastade av de senaste årens anstormning och kommer därför behöva upp emot två år för att behandla de som redan är inskrivna i systemet.

Det är viktigt att vi inte fortsätter att fylla på den kön med asylsökare från säkra länder såsom Danmark och Tyskland. Dessutom krävs åtgärder för att vända migrantflödet och få en återvandring.

De som fått avslag på sin asylansökan måste omgående lämna landet, liksom de som dömts till utvisning. Att detta ska ske på frivillig basis är en tanke vi måste lämna.

Vidare måste det ske en omställning inom välfärden. Vi behöver en gång för alla slå fast att välfärden primärt är en intern angelägenhet som först och främst är till för att svenska medborgare.

Tillgången till välfärden bör därför rimligtvis begränsas kraftigt för icke-medborgare, undantaget de som bidrar till välfärden genom skatteinbetalningar.

Med dessa åtgärder kan vi ta första steget mot en långsiktigt hållbar och ansvarstagande politik som värnar om vårt land - inte bara nu utan även genom tiden.

Ted Bondesson,
Migration- och assimilationspolitisk talesperson, Ungsvenskarna SDU

Felix Byström,
Ekonomiskpolitisk talesperson,
Ungsvenskarna SDU

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde det bli totalstopp för flyktinginvandringen?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.