Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Resa, skaffa barn, drömjobb och bostad – kraven på oss unga är helt sjuka

- 23/04/2016, 13:44 -
Anneli Kalmsäter skriver om att vara ung.
1 av 3

Anneli Kalmsäter skriver om att vara ung.

Privat/Svenska Dagbladet

Anneli Kalmsäter.
2 av 3

Anneli Kalmsäter.

Privat

3 av 3

Svenska Dagbladet

Anneli Kalmsäter: Trenden som ung vuxen är att du ska hinna resa, samtidigt som du ska bli en ung förälder (för vem vill ha en gammal "sitta på balkongen hela dagen och dricka vin-morsa?").

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Livet går inte längre ut på att kämpa sig igenom svårigheter och törnen på vägen mot målet, utan det har snarare blivit en tävling i vem som kan dansa genom livet på de vassaste törnarna.

Vem vet vad de vill göra i sitt liv? Jag tror inte speciellt många ungdomar eller unga vuxna har ett perfekt och exakt uträknat liv framför sig. Även om de hade det skulle det troligtvis aldrig bli som de tänkt sig. Jag har en teori om att det är det som är själva grejen – att aldrig veta vad som kommer hända i morgon.

Trenden är för tillfället som ung vuxen att du ska hinna resa, samtidigt som du ska bli en ung förälder (för vem vill ha en gammal "sitta på balkongen hela dagen och dricka vin-morsa?").

Du ska hinna vara ung och ledig samtidigt som du ska hitta ett bra jobb – McDonalds är inte fint nog i alla kretsar. Men glöm inte att du ska ha minst fem års erfarenhet inom dessa jobb, och helst ska du ha det innan du hunnit fylla 20.

Har du gått kurser i säljmanagement och samtidigt utforskat Australien? Nej för där ska du även hinna jobba som bartender i känguruns land och spara pengar innan du kan åka vidare till din backpacking resa genom Östeuropa.

Glöm inte att du ska ha tjänat ihop pengar för att köpa dig en egen lägenhet under tiden – sådant är viktigt för din image, man måste hänga med trenden såklart.

Vi får naturligtvis inte glömma bort att du ska hitta kärleken – för utan den blir det inga barn. Där kommer föräldrarna och tjatar om att skaffa familj, samtidigt som samhället vill att du ska uppleva.

Du ska hoppa fallskärm över en horisont i japans solnedgång samtidigt som du äter middag från den allra senaste Viktväktarrestaurangen i Singapores urskogar.

För fasen, glöm inte att ta kort så du kan blogga om det också! Selfiestick i linbanan mellan Kilimanjaro och ditt bristande förstånd.

Men just ja, kom du ihåg att andas? Det ska tydligen vara inne nu.

Anneli Kalmsäter