Emilia Lindman skriver om hur jobbigt det är att duscha efter gympan.
1 av 3
Emilia Lindman skriver om hur jobbigt det är att duscha efter gympan. - Foto: Privat/TT
"Det är inte bara några få som struntar i att duscha efter idrotten heller, utan många fler än man anar".
2 av 3
"Det är inte bara några få som struntar i att duscha efter idrotten heller, utan många fler än man anar". - Foto: TT
Emilia Lindman.
3 av 3
Emilia Lindman. - Foto: Privat

Att duscha efter gympan är förnedrande – inför skynken nu!

När jag hade idrott i skolan fanns det EN dusch med skynke, resten var utan något att skydda sig med. Varför kan det inte finnas mer?


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Emilia Lindman är 17 år.

Läs Emilias blogg.

Instagram: emilialindman.


En sak som alltid varit en ångestbomb genom tiderna i skolan har och kommer vara att duscha efter idrotten i skolan. Och det förstår jag till hundra procent eftersom det är ett privat ställe, man står där helt spritt språngande naken bland andra personer (i samma kön tur nog men i alla fall, fortfarande naken).

Jag tycker det är otroligt tragiskt att det inte finns skynken. När jag hade idrott i skolan fanns det en dusch med skynke, resten var utan något att skydda sig med. Varför kan det inte finnas mer?

Det är flera som skriver på min blogg om just detta ämne, därför jag tar upp det. Varför ska elever behöva strunta i att duscha efter idrotten bara för att dom inte vill visa sig?

Det är inte bara några få som struntar i att duscha efter idrotten heller, utan många fler än man anar. Det kommer jag ihåg sen jag hade idrott, det var inte många av oss tjejer som duschade.

Man skyllde på både det ena och andra, just för att det är en sån pressad situation i duschrummet.

Jag önskar att skolorna runt om i landet tar tag i detta snart, man ska inte behöva stå där helt jävla spritt språngande naken bara för att skolorna inte fattar något. Man lär tänka på personernas självkänsla och integritet!

Och det borde vara frivilligt att behöva duscha helt öppet, så upp med skynken eller liknande nu. Kom igen!

Emilia Lindman

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska skolor ha duschdraperier?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.