Torsdag 30 Jun
Stockholm

Miljöpartiet de gröna? Snarare Miljöpartiet de bruna

CUF Skåne anser att Miljöpartiet svikit sina väljare.
1 av 4
CUF Skåne anser att Miljöpartiet svikit sina väljare. Foto: Privat/Privat/Privat
Anton Sauer.
2 av 4
Anton Sauer. Foto: Privat
David Liljedahl
3 av 4
David Liljedahl. Foto: Privat
Julia Johansson.
4 av 4
Julia Johansson. Foto: Privat

CUF Skåne: Miljöpartiet bedriver en politik byggd på dubbelmoral och lögn.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

De senaste veckorna har Miljöpartiets många skandaler kommit fram i rampljuset; något som inte bara skadat deras rykte allvarligt, men som också är anledning till att deras väljare ska känna sig svikna.

Dessa händelser är praktexemplar på hur Miljöpartiet bedriver en politik byggd på dubbelmoral och lögn. Bara det faktum att partiet profilerar sig som ett feministiskt parti, trots att en av deras företrädare vägrar ta kvinnor i hand.

Miljöpartiet gick även till val på att vara ett flyktingvänligt parti och nu har de tillsammans med socialdemokraterna lagt den mest flyktingrestriktiva budgeten i modern tid.

Tyvärr så försvinner ett av deras största väljarsvek mitt i allt detta. Miljöpartiet har länge profilerat sig som det gröna partiet och deras slogan ’’Miljöpartiet de gröna’’ gör detta väldigt tydligt, men hur grönt är egentligen MP?

Enda sedan de hamnade i regeringsställning så har de gjort sig skyldiga till skandal efter skandal.

Miljöpartiets språkrör Åsa Romson började sin regeringstid med att bland annat måla sin privata båt med förbjuden kopparbaserad färg samtidigt som hon använde diesel för uppvärmning och lät sitt tvätt- samt diskvatten rinna ut i Östersjön.

Inte nog med det så har Miljöpartiet under sin tid i regering infört en straffbeskattning på solcellsanläggningar. Även om skatten endast gäller för större anläggningar så väcker det en osäkerhet inom solcellsbranschen.

Resultatet av detta har blivit en inbromsning av användandet av energi från solceller.

Ytterligare ett exempel på varför Miljöpartiets väljare ska känna sig svikna är försäljningen av vattenfalls kolkraft. Något som kommer att bli ett stort steg tillbaka för Sveriges annars väldigt framgångsrika miljöarbete.

Samtidigt som brunkolen säljs ut så håller man även på att ta bort skatten på kärnkraften. Kärnkraften som miljöpartiet inte har velat rucka på tidigare blir helt plötsligt en fråga där de gör en vändning.

Vad tycker väljarna om detta?

Sammanfattningsvis innebär det här att Miljöpartiet de gröna under sin regeringstid har beskattat förnybar energi, möjligtvis tagit bort skatten på kärnkraft och sålt kolkraften.

Ett eventuellt namnbyte till ”Miljöpartiet de bruna” känns inte allt för omöjligt.

Anton Sauer,
Styrelseledamot CUF Skåne

Julia Johansson,
Styrelseledamot CUF Skåne

David Liljedal,
Styrelseledamot CUF Skåne

Har Miljöpartiet svikit sina väljare?
Tack för din röst!
Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.