Onsdag 16 Jun
Stockholm

Som glutenintolerant är jag rädd för att äta på restaurang

Ida Brofjord skriver om sin oro som glutenintolerant.
Ida Brofjord skriver om sin oro som glutenintolerant. Foto: Privat/TT

Debattören: Det är så jobbigt att behöva vara orolig om man kan äta eller inte.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Ida Brofjord är 20 år och bor med sin katt Vasstand.

Hon jobbar som zombiestatist hos Batalj.

Jag själv som lider av glutenintolerans får ofta en oro när jag ska äta på en ny restaurang. För det är inte alltid då de har koll på detta. Glutenintolerans är ändå en vanlig intolerans. Fler och fler får det.

Jag själv tycker man ska ha koll på detta då man jobbar inom en restaurang eller snabbmatskedja. Sen att de ofta blandar ihop glutenintolerans med laktos är inte heller okej.

För om man får i sig gluten blir man riktigt dåligt och ens tarmludd försvinner. Jag ber alla som jobbar inom matbranschen, snälla ha koll på detta.

Det är så jobbigt att behöva vara orolig om man kan äta eller inte. Känna sig otrygg för att personalen inte har 100 procent koll på vad maten innehåller.

Det är så viktigt att ni vet vad det innehåller och om de vanligaste matallergierna/intoleranserna. För desto mer ni kan och mer mat ni erbjuder: Desto fler kommer och äter.

För då kan mer äta maten och det resulterar ju i mer kunder.

Hoppas att många fler får kunskap snart och säkerhet inom glutenintolerans, mjölkproteinallergi eller laktosintolerant.

Ida Brofjord

Har restauranger dålig kunskap om allergier?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela