SDU svarar på Ungsvenskarnas debattartikel och redogör för Sverigedemokraternas demokratisyn.
1 av 4
SDU svarar på Ungsvenskarnas debattartikel och redogör för Sverigedemokraternas demokratisyn. - Foto: Privat/Privat/TT
"Den bild Sverigedemokraterna försöker måla upp om sig själva är osanning. De står inte alls för ökat folkligt inflytande eller ökad demokrati".
2 av 4
"Den bild Sverigedemokraterna försöker måla upp om sig själva är osanning. De står inte alls för ökat folkligt inflytande eller ökad demokrati". - Foto: TT
Tobias Utter.
3 av 4
Tobias Utter. - Foto: Privat
Stefan Ståhlgrip.
4 av 4
Stefan Ståhlgrip. - Foto: Privat

SDU: Sverigedemokraterna drivs av maktgalna personer

SDU: Hur kan man hävda sig stå för ökad makt till folket genom folkomröstningar när man inte ens låter sina egna förtroendevalda ifrågasätta partitoppen?


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

I sin debattartikel påstår Pontus Andersson att Sverigedemokraterna (SD) är ett demokratiskt parti som bland annat vill ha mer folklig insyn i regeringen.

Men vi som är del av det som idag kallas “gamla” SDU fick på ett brutalt sätt kännedom om vad SD:s demokratisyn innebär i verkligheten.

Löften om försök till samtal och samarbeten utlovades men bröts i samma sekund som SDU:s kongress valde sin ordförande - Jessica Ohlson.

När då SD:s egna förtroendevalda ombud till landsdagarna ville ifrågasätta detta, så valde man helt enkelt att förvägra dessa deras motioner om ämnet. Vad är det för demokratisyn?

Hur kan man hävda sig stå för ökad makt till folket genom folkomröstningar när man inte ens låter sina egna förtroendevalda ifrågasätta partitoppens förehavanden?

SD har med detta beteende tagit ett obehagligt långt kliv bort från just den demokrati de själva säger att de står för.

Sverigedemokraterna har alltid hävdat att splittringen med SDU skulle ha sin grund i ideologiska avvikelser och det var fram till kongressen rent jävla skitsnack.

SDU:s förra förbundsledning hade sedan tidigare aviserat att just det av SD kritiserade ideologiska programmet faktiskt skulle komma att anpassas så att båda parter kunde bli nöjda.

Efterspelet till kongressen har dock fått oss att förstå att vi för att tillmötesgå SD skulle behövt kompromissa med demokratin och det är vi aldrig beredda att göra.

Den bild Sverigedemokraterna försöker måla upp om sig själva är därför osanning. De står inte alls för ökat folkligt inflytande eller ökad demokrati.

SD drivs tyvärr av en liten klick maktgalna och egenkära självutnämnda “demokrater” som inte har den minsta respekt för vad begreppet demokrati innebär.

Vi ställer oss frågan hur det ser ut när SD sitter i regering och det nu är folket som kan betecknas som medlemmarna och partitoppen för regering.

Kommer historien mellan SD och SDU upprepa sig i större skala?

Kommer SD tysta folket i framtiden?

Tobias Utter,
Ledamot, Förbundsstyrelsen SDU

Stefan Ståhlgrip,
Ledamot SDU Uppland

/
SDU
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.