Onsdag 28 Sep
Stockholm

Sluta tro att du är så himla mycket bättre än PH-deltagarna

Johan Andersen är trött på att människor dömer.
1 av 3
Johan Andersen är trött på att människor dömer. Foto: Privat/Faksimil TV3
Johan Andersen.
2 av 3
Johan Andersen. Foto: Privat
Paradise Hotel.
3 av 3
Paradise Hotel. Foto: Faksimil TV3

Debattören: Jag är trött på den svenska normen som gör att man inte kan göra val för att det kan förstöra ens ’’framtid’’.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Johan Andersen är 22 år och kommer från Piteå.

Facebook:
facebook.com/johanandersen93

Instagram: Johanandersen93

Under hela mitt liv har jag valt att gå min egen väg, vilket har både varit på gott och ont. Det positiva har gett mig en livsinsikt som jag nog inte har kunnat klara mig utan. Som när jag var i Magaluf och jobbade för Grabbarna Grus Beach Club. Jag skulle beskriva den tiden som det roligaste i mitt liv, och något som jag kommer komma ihåg tills jag dör.


Många kan komma både på stan och på fester och säga att jag både ser ut som, och verkar som, dokusåpamaterial. Jag bryr mig oftast inte vad andra tycker, men dessa dömande argument att de som är med i Paradise Hotel inte har någon framtid får mig att tänka om, i fall jag ska söka eller inte.

Det denna artikel kommer att handla om är det negativa sakerna som jag och andra har fått uppleva på grund av våra val i livet, och det är vad jag tänker ta upp.

I vårt samhälle i dag så blir folk dömda från vad man säger och gör, alltifrån tatueringar till medverkan i tv-program, till exempel Paradise Hotel.

Jag anser att man inte ska döma folk för deras val i livet, att ena går en annan särskild väg än någon annan. Folk har rättigheter och val som inte påverkar andra negativt och jag tycker man ska kunna göra vad man vill utan att bli dömd av andra.

Om någon vill starta en familj, fine gör det, om någon vill vara med i en dokusåpa, fine gör det! Alla har sina val och oavsett vilket det blir så är det ens eget val och ingen annans.

Jag är trött på den svenska normen som gör att man inte kan göra val för att det kan förstöra ens ’’framtid’’. Det jag vill komma fram till är, låt fucking alla göra de val de själva vill i livet, i stället för att vara dömande och klanka ner!

Jag dömer ingen för någons väg i livet utan accepterar och är glad för den personens skull. Dömer ingen heller utifrån vad andra säger eller vad personen själv har gjort utan jag bildar alltid min egna uppfattning.

Till alla ni som läser detta, strunta i vad andra säger eller tycker utan gör det du känner känns rätt och kör hårt, du lever bara en gång!!!! Hey ho lets go!!!

Johan Andersen

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.