Lördag 20 Aug
Stockholm

SD:s ungdomsförbund: Flyr de kriget eller försöker de ta med sig kriget hit?

Tobias Andersson, talesperson för Ungsvenskarna, skriver om ordningsvakter på asylboenden.
1 av 3
Tobias Andersson, talesperson för Ungsvenskarna, skriver om ordningsvakter på asylboenden. Foto: Privat/TT
"Ordningsvakter på asylboenden mildrar förhoppningsvis symptomen men det behandlar verkligen inte sjukdomen".
2 av 3
"Ordningsvakter på asylboenden mildrar förhoppningsvis symptomen men det behandlar verkligen inte sjukdomen". Foto: TT
Tobias Andersson.
3 av 3
Tobias Andersson. Foto: Privat

Ungsvenskarna SDU: Om vi väljer att blunda för den typen av händelser kommer krigen i Mellanöstern och andra delar av världen att fortsätta i Sverige.

Kommentera (16)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Den nionde maj kunde vi läsa på SVT att miljön på många asylboenden anses vara så pass farlig och okontrollerad att ordningsvakter behöver sättas in.

Dessa ska i sin tur syfta till att ”vara polisens förlängda arm och bidra till ordning och reda” enligt polismästaren Mats Kirestam.

Som sverigedemokrat ser jag principiellt positivt på att otrygghet tas itu med. Således har jag ingenting emot införandet, eller ökningen, av ordningsvakter på platser där polisen gör bedömningen om att det behövs.

Det jag däremot har någonting emot är den passivitet och tystnad som tycks återfinnas bland styrande politiker när det kommer till kaosen på asylboenden samt otrygghet som uppstår kring dem.

Ordningsvakter på asylboenden mildrar förhoppningsvis symptomen men det behandlar verkligen inte sjukdomen.

Sjukdomen i detta fall är det faktum att personer som sökt sig till Sverige för att enligt egen utsaga komma bort från osäkra och krigsdrabbade områden inleder sin vistelse i Sverige med att själva skapa kaos, otrygghet och konflikter.

Om man på allvar flytt finns det ingen logik alls i att agera på sådant sätt. Varför bruka våld, hamna i slagsmål, starta upplopp eller rent allmänt bidra till en osäker miljö på det boende man hamnat på för att slippa just våld och oroligheter?

Att asylsökande trots detta startar storskaliga gängslagsmål och andra upplopp på sina boenden väcker minst sagt viss tveksamhet.

Flyr de verkligen krig eller är det de facto så att vissa av dem aktivt försöker ta med sig kriget hit?

Utan att misstänkliggöra alla asylsökande måste vi börja ifrågasätta varför någon som kommer till vårt land och som för med sig gamla konflikter hit ska få stanna här.

Vi har alla tagit del av medierapportering kring kristna som angripits på flyktingbåtar, hur kristna hotats på svenska asylboenden och tvingats flytta, samt hur olika religiösa eller etniska konflikter urartat bland nyanlända i Sverige.

Om vi väljer att blunda för den typen av händelser kommer krigen och konflikterna i Mellanöstern och andra delar av världen att fortsätta i Sverige.

Det innebär att vi utsätter både svenska medborgare och nyanlända för direkt fara och det vägrar vi Ungsvenskar låta ske i tystnad.

För att på allvar tackla denna problematik måste vi ta krafttag mot alla värderingar, uttalanden och handlingar bland asylsökande som strider mot vår svenska demokrati och våra värderingar.

Det är ingen rättighet att beviljas asyl i vårt land. Agerar man på ett sätt som skapar otrygghet redan på asylboendet anser vi att ens asylärende ska skrotas omgående samtidigt som man deporteras och fråntas möjligheten att söka asyl här igen.

På så sätt kan vi på allvar se till att de som utger sig för att vara flyktingar inte själva skapar en miljö som andra vill fly ifrån.

Tobias Andersson
Nationell talesperson Ungsvenskarna SDU

---

Vill du läsa mer om asyl och säkerhetspolitik? Läs den här artikeln.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (16)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.