Lamin Grant Sanogo skriver om bemötandet som muslimer får i samhället.
1 av 3
Lamin Grant Sanogo skriver om bemötandet som muslimer får i samhället. - Foto: Privat/TT
Jag blir arg och hör mina arbetskamrater och vänner av muslimsk bakgrund bli attackerade på grund av sin religion. Vi är inte bättre än dem på något sätt".
2 av 3
Jag blir arg och hör mina arbetskamrater och vänner av muslimsk bakgrund bli attackerade på grund av sin religion. Vi är inte bättre än dem på något sätt". - Foto: TT
Lamin Grant Sanogo.
3 av 3
Lamin Grant Sanogo. - Foto: Privat

Varför är det så svårt att acceptera en person med en annan tro?

Debattören: Sluta döm oskyldiga muslimer för saker som "jihadister" gör. För dem är inte muslimer. Det står i Koranen som en dödssynd inom Islam.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Lamin Grant Sanogo är journaliststudent.

Vi är inte bättre än någon.

Jag ser en fantastisk värld framför mig. Vaknar upp tidigt 07:00, gör mina normala sysselsättningar, läser min dagliga bibel, drar ut och stänger för dörren och går förbi mina fantastiska grannar till muslimer och alla främlingar till muslimer ute som ger mig ett gott bemötande.

Jag kan leva sida vid sida med vem som helst, ingen tanke på vilken religion den tillhör, eller hur den ser ut. Jag ser en bra miljö där vi alla kan se varandra som sin jämlike. Tyvärr är verkligheten en annan.

För många där ute ger inte muslimer respekt som de förtjänar utan trampar på dem för deras ursprung och tro, som tyvärr handlar om vad som sker utanför våra gränser.

Det är allmänt hyckleri av människor som har illa tankar om muslimer som byter till andra platser så fort de ser en närma sig dem eller när de ser en muslim som sitt hot.

Jag blir arg och hör mina arbetskamrater och vänner av muslimsk bakgrund bli attackerade på grund av sin religion. Vi är inte bättre än dem på något sätt.

De är fortfarande människor med helt annan tro som definitivt inte är ett hot mot vår existens. Jag citerar Ben Afflecks ord när han talade om Islams rättigheter på Bill Mahers talkshow:

"Hur blir det med biljontals muslimer som bara vill leva ett normalt liv, be sex gånger om dan, och bara leva jämlikhet med oss".

Då frågar jag nu svenska folket, är det så svårt att inte välkomna människor med annat ursprung och tro, när vi själva har en egen tro och ursprung att hålla reda på?

Om en muslim konverterar sig till kristen och börjar klä sig som oss då kommer vi plötsligt börja behandla den personen som en av oss.

Vi är skapade i denna värld för någon anledning. Det var definitivt inte för att mörda, skada, trakassera personer med annan tro. Vi är alla från skrot och korn på denna värld med en personlighet och tankar.

Vi borde ta en funderare på vilka vi egentligen är. Det finns ateister, kristna, judar, danskar, svenskar där ute som har i hög grad som har gjort dåliga saker.

Sluta döm oskyldiga muslimer för saker som "jihadister" gör. För de är inte muslimer. Det står i Koranen som en dödssynd inom Islam.

Jag föreslår starkt att folk att reda på fakta om islam om vad den står för, för jag vet att vi med olika tro inte heller är perfekta som vi tror.

Lamin Grant Sanogo

---

Vill du läsa mer av Lamin? Läs hans artikel om rasism.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.