Max Miguel Angel Elgeskog hyllar Zlatan Ibrahimovic, som gjorde sin sista match med PSG i helgen.
1 av 3
Max Miguel Angel Elgeskog hyllar Zlatan Ibrahimovic, som gjorde sin sista match med PSG i helgen. - Foto: Privat/TT
"Jag och hela världen tackar dig för alla tillfällen du fått oss att gapa i falsett, fällt tårar av lycka eller haft gåshud medans man bara skakar av ren och skär glädje".
2 av 3
"Jag och hela världen tackar dig för alla tillfällen du fått oss att gapa i falsett, fällt tårar av lycka eller haft gåshud medans man bara skakar av ren och skär glädje". - Foto: TT
Max Miguel Angel Elgeskog.
3 av 3
Max Miguel Angel Elgeskog. - Foto: Privat

Du är så mycket mer än en fantastisk spelare – tack för allt, Zlatan

Debattören: Du kommer för alltid bli ihågkommen som en av de största anfallarna som spelat detta vackra spel vi kallar för fotboll.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Genom åren har du överträffat våra förväntningar på löpande band genom att visa att dedikation, talang och hårt jobb lönar sig. Du har tystat kritiker om och om igen.

Du har en legendstatus samt respekt i Italien som få spelare ens kommer i närheten utav. Speciellt inte efter att ha representerat alla de 3 största klubbarna vid minst ett tillfälle. Nu har du även lagt Frankrike vid dina fötter.

Du har erövrat de svenska fansen gång på gång. Burit detta landslag på dina axlar gång efter annan. Varit ett (otippat) föredöme som kapten, hjälpt till att slussa in de nya, yngre i landslaget, men även överlag i svensk fotboll, på ett sätt som fotbollen i Sverige saknade innan.

Självklart har inte allt varit en dans på rosor och även de största gör misstag på vägen men det visar endast på att även du är mänsklig innerst inne. Du har fallit men rest dig tiofaldigt.

Med en attityd som säger 'Det är JAG mot ER!' har du hela tiden gått din egna väg, på både gott och ont, och vunnit över även de mest svårflörtade på sin sida (engelsmännen).

Du står för något större än bara fotboll. Du står för hopp. För att inget är omöjligt. Det är bara att kolla på din statistik genom åren samt alla osannolika rekord du slagit sönder och samman på din väg till toppen.

Jag satt och kollade på din avskedsmatch för PSG igår, där du spenderat de senaste fyra åren, med gåshud. Jag har kollat hyllningarna om och om igen med mer gåshud för varje gång.

Jag har sett många stora spelare bli avtackade genom årens gång men jag vågar mig på att säga att din karriär representerar så mycket mer än bara det du uträttat på fotbollsplanen.

Din betydelse för invandrare och de utstötta runt om i världen får absolut inte komma i glömska. Få spelare har en sådan aura, respekt och egenhet som du besitter.

Du har även visat på en exceptionell näsa (ordvits) för att vilja vinna. Att vara bland de bästa på sin position i världen, år efter år.

Du kommer för alltid bli ihågkommen som en av de största anfallarna som spelat detta vackra spel vi kallar för fotboll. Och du behöver absolut inte gräma dig över att du (med största sannolikhet) aldrig kommer vinna Champions League.

Många glömmer av att flera utav de största inte heller har vunnit denna trofé. Du är i ett mäktigt sällskap av spelare som heller inte vunnit denna ‘jävla champions’. Eller vad tycks om:

Patrick Viera. Pavel Nedved. Lilian Thuram. Hernan Crespo. Francesco Totti. Dennis Bergkamp. Gabriel Batistuta. Eric Cantona. Roberto Baggio. Gianluigi Buffon.

Och din egna största förebild: Ronaldo Luìs Nazário Lima.

Så, Zlatan, jag och hela världen tackar dig för alla tillfällen du fått oss att gapa i falsett, fällt tårar av lycka eller haft gåshud medans man bara skakar av ren och skär glädje.

Önskar dig, din familj all lycka med nästa projekt du tar för dig. Nu laddar vi om för att du ska få ett värdigt avslut även i landslaget med det ankommande EM slutspelet i Frankrike denna sommar.

Merci, au revoir, Zlatan Ibrahimovic.

Max Miguel Angel Elgeskog

---

För att veta mer om Zlatans sista match med PSG: Läs den här artikeln.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.