Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ex on the Beach-Emelie: Nenad borde vara en man och ta åt sig av kritiken

- 17/05/2016, 13:28 -
Emelie Rydberg svarar Nenad Radojičić.
1 av 4

Emelie Rydberg svarar Nenad Radojičić.

Kanal 5/Kanal 5

Emelie Rydberg.
2 av 4

Emelie Rydberg.

Kanal 5

Nenad Radojičić.
3 av 4

Nenad Radojičić.

Privat

"Nenad har skämt ut sig själv inför hela svenska folket".
4 av 4

"Nenad har skämt ut sig själv inför hela svenska folket".

Kanal 5

Emelie Rydberg: "Han både pratar och skriver som om han är uppväxt i Rosengård men är född och uppvuxen i Kristianstad – 2 mil från Hässleholm".

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

(Den här artikeln är ett svar på en debattartikel skriven av Nenad tidigare i dag. Läs den här)

Jag måste ge Nenad en eloge. Han har inte bara lyckats provocera mig som ingen annan, han har även lyckats bli illa omtyckt av halva, om inte hela, Sveriges befolkning.

Jag har svårt att tro att Nenad har en karriär i Sverige efter sitt skeva framträdande i tv och för hans ännu skevare uttalande i media.

Nenad pratar ofta om hur vi tittare inte får se en rättvis bild av deltagarna. Men jag som medverkat i både Paradise Hotel och Ex on the Beach kan berätta för er alla att vi aldrig någonsin har fått ett manus.

Det jag har sagt i tv är mina ord, precis som det Nenad har sagt i tv är hans ord. Sen att produktionen klipper är en annan femma. Man kanske inte alltid får se anledningen till någons ord, man kanske inte alltid får hela historien servade på ett silverfat men orden vi sagt är fortfarande våra ord.

Varför inte bara stå för det man sagt och gjort? Varför skylla på produktionen och lägga skulden på dem? Det biter inte på mig, kanske därför jag blir så frustrerad.

Men Nenad har rätt i att vi ska vara förebilder för unga människor, men att dessa orden ska komma från honom, i detta skede, är lite för sent.

Att han påpekar att jag är en dålig förebild för att jag pratar om droger. Men vänta, var det inte Nenad som hängde ut mig inför tusentals följare och sa att jag snortade kokain från allra första början?

Det enda jag har gjort är att stå upp för mig själv och försvara mig själv genom en polisanmälan. Jag gjorde det enda rätta, det jag ansåg var rätt. Jag vill inte förknippas med droger och jag vill inte att någon ska tro att jag använder droger.

Jag tycker att Nenad borde rannsaka sig själv och verkligen ta åt sig av det folk skriver om honom. Men istället för att vara en man och be om ursäkt på riktigt så kommer han med bortförklaringar.

Vad spelar det för roll om hur tufft han har haft det? Jag känner många som växt upp både utan föräldrar och under hemska förhållanden men ändå visar respekt och kärlek till sina medmänniskor.

Jag tror i grund och botten att hans beteende grundar sig i att "han gillar gangsterstilen", inte några tuffa familjerelationer. Det märker man. Han både pratar och skriver som om han är uppväxt i Rosengård men är född och uppvuxen i Kristianstad – två mil från Hässleholm.

Och vi talar inte så där jag är ifrån. Så frågan är vem som inte vågar vara sig själv. Tjejen som lämnade småstaden för jobb och kärlek eller killen som är fast i "orten" och måste bryta på svenska för att känna samhörighet?

Nenad har skämt ut sig själv inför hela svenska folket, han har definitivt skjutit sig själv i foten. Och hans patetiska försök att rädda sig själv gör bara denna tragiska människa ännu mer tragisk.

Emelie Rydberg,
Tidigare deltagare i både Paradise Hotel och Ex on the beach

---

Den här artikeln är ett svar på en debattartikel skriven av Nenad tidigare i dag. Läs den här.

Nyheter24:s Gabriella Bark tycker vi ska visa Ex on the Beach i skolan, läs hennes artikel här.