- Foto: Privat

Har du sagt till din mamma att du älskar henne?

"Men jag undrar, har du berättat att du älskar henne? För vad du än tar dig för i livet kommer hon älska dig, vare sig hon vill eller inte"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Har du tittat på din mamma någon gång? Inte tittat på som när du ville manipulera dig till lördagsgodis en tisdag, utan verkligen tittat. Inte titta som när du blängde tillbaka efter ett ilsket gräl, utan verkligen tittat.

Har du sett hennes ögon, hennes mun och hennes hy, hur allting faktiskt lyser. Har du sett hennes skratt? Inte ett sådant skratt som vid ett roligt avsnitt av Family Guy eller den skinande hyn efter en dag ute i 25 grader plus. Jag talar om att verkligen ha sett henne.

Har du talat om henne? Att berätta för alla du vet vilken fin mamma du har och vad hon gör för sin omgivning? Det spelar ingen roll vad hon gör, jobbar med eller ser ut, men har du talat om henne? har du talat om för henne att hon är vacker på en av sina sämre dagar?

Har du berättat för henne vilken stark människa hon är? Inte stark som när hon medvetet vinner över dig i armbrytning. Utan ren styrka. Har du berättat för henne vilken stark individ hon är, även när hon är väldigt svag?

Alla har inte en mamma, inte ens en modersfigur (för en mamma måste nödvändigtvis inte vara den som födde dig). Men jag undrar, har du berättat att du älskar henne? För vad du än tar dig för i livet kommer hon älska dig, vare sig hon vill eller inte.

”En mamma är en som gråter när du gör något dumt och gråter ännu mer när du gör något bra” – Albin 7 år

Så skänk din mamma och alla andra mammor en tanke. Säg att du ser henne, känner henne, tittar på henne och älskar henne, alla dagar året runt.

Anneli Kalmsäter

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sagt till din mamma att du älskar henne?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.