Soheila Fors skriver om situationen i förorten.
1 av 3
Soheila Fors skriver om situationen i förorten. - Foto: Privat/www.nyhetsfoto.se / Niklas Luks/TT
Soheila Fors.
2 av 3
Soheila Fors. - Foto: Privat
"Det vi börjar få är no-go-zones i Sverige, som i praktiken inte erkänner svensk överhöghet".
3 av 3
"Det vi börjar få är no-go-zones i Sverige, som i praktiken inte erkänner svensk överhöghet". - Foto: www.nyhetsfoto.se / Niklas Luks/TT

Soheila Fors: Snart har vi muslimska domstolar i förorten

Debattören: Sverige har varken vilja, kunskap eller resurser att vända utvecklingen.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Soheila Fors är initiativtagare till projektet Khatoon som jobbar för att bryta invandrade kvinnors isolering.

I vår stad finns ett område med hyreshus, ett invandrartätt område. Där gick en dag mamman till en i vår personal. Hon var kristen men hade levt i ett muslimskt land länge.

Mot henne kom en muslimsk man i traditionell klädnad. Han ställde sig framför henne och skrek: ”Om du inte börjar bära slöja så ska vi raka av dig håret!”.

Kvinnan som fått nog och som var mycket större än den tunne mannen slog till honom och tryckte ner honom i en isig vattenpöl. Krav ställdes på att hon skulle inordna sig i ledet, underställa sig sharias koder, bli del av en parallell verklighet. Hon sa nej!

Det jag berättade om ovan är bara ett litet exempel på vad som sker i Sverige idag. Det pågår en bildning av etniska enklaver i Sverige där sharia och könsapartheid etableras som norm.

Många väninnor har börjat klä sig ortodoxt, de har underordnat sig just det system de en gång flydde från. I samma kvarter som kvinnan i berättelsen ovan bor går predikanter runt och rekryterar unga muslimska killar till IS.

De ligor som kastar sten på blåljuspersonal är kriminella i våra ögon men är förortens ögon ett slags gränsförsvar som håller ”svennarna” borta. NOA, polisens nationella operativa enhet , räknar med 53 utsatta områden i Sverige varav 15 är ”särskilt utsatta områden”.

Det vi börjar få är no-go-zones i Sverige, som i praktiken inte erkänner svensk överhöghet. Visst har vi haft bilbränder och upplopp tidigare men nu är det inte längre bara utslag för frustration. Nu börjar upploppen bli ideologiskt motiverade.

Det är radikala salafistiska predikanter som visar vägen och ungdomarna följer. Bakom skuren av stenar byggs ett land i landet. Mentala gränser dras: Rasismen mot ”svennar” är ibland uttalad, liksom föraktet mot sådana som mig som tagit oss ut och tagit oss fram.

Vi som lyckats kallas i landet Annorlunda för ”husblattar”. Vi har ”böjt oss” och ”sålt oss”. I förorten byggs en egen identitet, skild från samhällets.

Det är ingen specifikt svensk utveckling. Över hela västvärlden ser vi samma fenomen. Luton i England där tranåsterroristen Teimur Abdulwahab radikaliserades, Marseille där inrikesministern har satt in kravallpolis för att återta 184 kvadratkilometer från muslimska ligor eller Molenbeek i Bryssel, som kallas Europas plantskola för jihadister är bara några tydliga exempel på en utveckling av enklaver.

Islamismen gror i arbetslöshet och fattigdom men göds av radikal förkunnelse. Islam skiljer sig från andra religioner i det att dess ideal är en teokrati, en gudsstat där samhälls- och privatliv är helt underställt uppenbarelsen.

Observansen av dess lagar är så viktig att en ung, briljant man hellre lämnar karriären inom Miljöpartiet än att handhälsa. För oss är det en bagatell, för honom var det värt allt. Detta hade hans gud uppenbarat genom sin tjänare och detta har stadfästs av alla muslimska skolor. Han visade att han i detalj marscherade till en annan trumslagare än det svenska samhällets.

Missförstå mig inte! Människor har all rätt att tillbe och tro på sitt eget sätt. Problem uppstår först när religionen blir totalitär, när man börjar ställa krav på andra att de ska underkasta sig. Problem uppstår sedan när man sätter sin uppenbarelse före mänskliga friheter och rättigheter.

I mötet med det sekulariserade samhället har islamismen inget val. Den kan inte vara del av det samhälle som bryter mot sharia. Det finns inte både och för sharia, bara antingen eller. Den måste bygga sitt eget, ett islams hus, ett Dar-al-Islam, skilt från vårt samhälle som är krigets hus Dar al-Harb.

Kära nyttiga, multikulturella idioter! Ni skulle ha frågat oss som varit med om det tidigare när ni drömde era drömmar! Det ni byggt under århundradena i väst och islamismen är inte kompatibla. Går vi vidare tillsammans så innebär det kompromisser som varken de eller vi kan göra.

Själv är jag i grunden pessimistisk. Sverige har varken vilja, kunskap eller resurser att vända utvecklingen. Ska jag uttala mig om framtiden så är min bild att vi går mot ett fragmenterat Sverige med djupt segregerade enklaver i förorterna, med muslimska domstolar.

Vid checkpoints tar förortens egen polis över rättskipningen. Många invandrare som flydde till friheten kom aldrig fram. De bor innanför dessa kontrollpunkter. De stannade halvvägs i Bergsjön eller Vivalla.

Jag önskar så att jag hade fel, att allt kommer att lösa sig. Men en ökad sekularisering i övriga Sverige och en ökad radikalisering i förorterna för oss inte samman, bara i sär. Det ligger en sten på min altan. Den är tung, den träffade hårt men fönstret höll.

Den är ett svar från en läsare av min förra artikel. Innan dess kom hot i brevlådan om vad som skulle hända om jag inte höll tyst, felstavade ord av urklippta bokstäver.

Ändå fortsätter jag, för kvinnornas och barnens skull. När skyttegravar grävs så måste några bygga broar. Vill du hjälpa mig?

Soheila Fors,
Föreningen Khatoon

---

Marcus Birro har också skrivit om situationen i utanförskapsområden, läs hans text här.

/
/
/
/
/
Relaterat
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.