Jimmy Striger gillar inte polisens antagningskrav.
1 av 3
Jimmy Striger gillar inte polisens antagningskrav. - Foto: Privat/TT
Jimmy Striger.
2 av 3
Jimmy Striger. - Foto: Privat
"Har man ADHD är man väldigt lyhörd på andra människor".
3 av 3
"Har man ADHD är man väldigt lyhörd på andra människor". - Foto: TT

Här är polisens vidriga syn på ADHD

ADHD-pappan: Polisen, snälla, ni måste rannsaka er sjukt skeva syn på ADHD.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Jimmy Striger är bloggare.

I december 2013 fick han en ADHD-diagnos.

Följ honom på Twitter: @adhdpappan

Jag har försökt få en kommentar av polisen på deras FB om man kan söka trots att man har ADHD, och efter lite tid och påminnelse har jag fått svar att det görs en individuell bedömning vid antagning.

Eftersom polisen valt att dra ut på svar mig är jag säker på ingen vill svara egentligen, då de inte tar in någon med ADHD.

Har senare i andra trådar bett om svar på vilka psykiska sjukdomar som polisen menar skulle kunna hindra och störa kollegors arbete men även där har svaret uteblivit men svar på andras frågor har varit aktiva.

Vid ytterligare en påminnelse på min fråga fick jag en länk om antagningskraven, där ADHD nämns riktigt nedvärderande, precis som en käftsmäll. Det står att om du har ADHD behöver du en ledsagare för att klara dig i vardagen.

Här är polisens vidriga syn på ADHD:

Om du har ADHD eller annan neuropsykistrisk diagnos kan du inte bli polis. Personer med exempelvis ADHD behöver en strukturerad vardag som är tydlig, förutsägbar och överskådlig. Polisarbetet innebär många speciella och oförutsägbara situationer, i många olika miljöer. där det ställs höga krav på vilka beslut som ska fattas och hur man agerar.

Poliser får därför inte ha medicinska hälsotillstånd eller sjukdomar som kan utlösa eller förvärras av arbetet, till exempel på grund av att man behöver ta mediciner regelbundet. Poliser får inte heller ha någon sjukdom eller någon medicinskt tillstånd som kan utgöra en fara för personen själv, för kollegor eller allmänheten.

Vem är personen att bestämma att människor med ADHD behöver samma struktur i vardagen? Människor med ADHD gillar variation och fungerar oftast bäst i olika sammanhang.

Människor med ADHD är extremt snabba på fatta kloka beslut och att se saker andra inte hinner uppfatta, människor med ADHD har stor empati och känsla för människor.

Har man ADHD kan man ha lätt för att stega vidare vid svåra situationer då man rannsakar och analyserar saker och ting snabbt och smidigt. I Polisens Beskrivning känns det som dom blandar ADHD med till exempel autism, vilket är en helt anan sak.

Att ha ADHD betyder inte mediciner eller depressioner, människor med just ADHD har den matematiska formeln i sig för att inte hamna i till exempel just depressioner.

Har man ADHD är man väldigt lyhörd på andra människor, och man tar gärna sina arbetsuppgifter på stort alvar, och man tar oftast en sorts ledarroll då andra inte klarar av vissa situationer.

Många med ADHD älskar att jobba under stress och press med många bollar i luften, men kan lika gärna sitta stilla i timmar utan problem. Oplanerade händelser är ingen fara för fem öre!

Vem tror ni kommer stå i täten och föra talan vid en nödsituation? Inte den utan det lilla extra i alla fall, men det är stor chans att den som hat ADHD gör det. Polisen, ni måste rannsaka er skeva syn på ADHD.

För att komma in på polishögskolan krävs två saker om man tittar på antagningskraven:

1. Du är en jävel på ljuga!

2. Du är ta mig fasen en psykopat.

Polisens intagningskrav är onaturliga, om du inte gör något av det ovan nämnda! Polisen går på knäna på grund av massavhopp då folk inte pallar av trycket mer, och ni passar på missa en stor del av starka arbetsvilliga på grund av er syn på ADHD.

Jimmy Striger
ADHD-pappan

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.