Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Avskaffa militären och polisen, eller?

- 04/06/2016, 15:28
Andreas Brännström (M) svarar på vänsterns argument.
1 av 3

Andreas Brännström (M) svarar på vänsterns argument.

Privat/TT

Andreas Brännström.
2 av 3

Andreas Brännström.

Privat

"Att jag överhuvud taget skriver en artikel som denna är en form av krigföring med Ryssland".
3 av 3

"Att jag överhuvud taget skriver en artikel som denna är en form av krigföring med Ryssland".

TT

Den moderata politikern Andreas Brännström svarar på argument om polisen och försvaret.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag tycker det är fruktansvärt att vi har poliser och väktare. Vad jag inte gillar är att dessa får bruka våld. Vapnen borde förbjudas! Våld leder bara till mer våld.

Om vi avskaffade polisen så skulle också brottslingarna förstå att det inte finns någon anledning att försöka göra inbrott, misshandla eller våldta. Vi skulle skapa respekt i samhället!

Precis av samma anledning så skall vi avskaffa försvaret, om vi gör det så kommer andra länder följa efter. Vi kan gå före och bevisa för Norge och Danmark att de inte behöver vara med i NATO. Baltikum skulle snabbt inse att om dom gör likadant så kommer inte Ryssland längre vara ett hot. Det är enda sättet att bemöta Ryssland!

Terroristerna skulle inte heller vilja attackera oss, andra länder skulle sluta spionera. Militära underrättelsetjänsten skulle därmed vara onödig och kan också läggas ner!

Ber om ursäkt om du blev upprörd nu!

Självfallet är det inte såhär. Har vi ingen polis så leder det till mer brottslighet, vare sig man vill det eller inte. Polisen har en brottsförebyggande roll, i och med att vi har polisen så begås färre brott.

Även polisen behöver öva, man över bland annat på att skjuta med sina vapen! Dessa vapen används för att skydda sitt och andras liv!

Övar man inte, ja då är man inte riktigt på topp, precis som i idrott. Tro inte man kan vinna VM om man inte har övat, tro inte att polisen kan agera korrekt om man inte har övat, tro inte att vår militär kan agera på bästa sätt om man inte har övat!

Vår försvarsmakt

Det är inte så att terrorister eller elaka diktatorer tänker skona Sverige för att vi inte har en militär, på ren svenska så ger de blanka fan i det!

Ryssland har beslutat att satsa 5 000 miljarder på sin militär och inte var det på grund av Sveriges agerande. Oavsett vad vi gör så kommer den satsningen att fortgå.

Att jag överhuvud taget skriver en artikel som denna är en form av krigföring med Ryssland. Vi är i krig med Ryssland och det är ett informationskrig.

Nu kanske du fnyser och tänker, "ähh e han dum eller". Nja! Rysslands media funkar inte som här i Sverige. Vi har fri media, det har man inte i Ryssland.

Det betyder att när rysk media exempelvis skriver att vi har haft besök av en Nederländsk ubåt, då hittar Ryssland på det! Varför skulle Ryssland göra något sådant knasigt? Ja hur lyckades Ryssland ta Krim utan att en enda kula avlossades? Det kallar jag skickligt!

Hand upp de som tycker Ryssland borde ge tillbaka Krim till Ukraina? Nä det var inte så många som brydde sig, hur tänker ni om det vore Gotland, hand upp?

Andreas Brännström,
Entreprenör och moderat politiker i Nacka