Linnea Malmberg skriver om feminism.
1 av 3
Linnea Malmberg skriver om feminism. - Foto: Privat/JONAS EKSTROMER
Linnea Malmberg.
2 av 3
Linnea Malmberg. - Foto: Privat
"Till feminister: keep your good work up".
3 av 3
"Till feminister: keep your good work up". - Foto: JONAS EKSTROMER

Linnea, 17: Jag är feminist – men ni manshatare måste skärpa er

Debattören: Till manshatare: get your shit together och sluta skyll allting i hel världen på männen.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.


Många utav dagens feminister skulle jag inte personligen kalla feminister, varför?

För att ingen som inte vill ha det lika jämställt för alla borde inte bli hopblandad med en feminist. Jag skulle kalla dem manshatare. Om man nu ska vara öppen och ärlig. Vilket jag tänker vara nu.

Vad är då skillnaden? Detta kan ni nog nästan räkna ut själva men jag lägger fram det ändå.

Du som är en manshatare skyller allt på männen, inte bara på en man utan alla män på hela jorden. Alltså halva jordens befolkning typ. Bara en tanke medan jag skriver detta, till dig som är manshatare: är det inte utmattande att gå runt och hata halva jordens befolkning hela tiden?

Feminister skyller inte något på någon ( mer än möjligtvis den som skapade det ojämställda samhället från första början) men försöker jobba upp samhället både för män och kvinnor (även för andra kön om en nu definerar sig som det). Är ni med på skillnaden? Bra.

En sak kan vi väl ändå komma överens om? Att om jag lägger upp något på Facebook som är feministiskt är det nästan inga män som gillar (några, säger inte att inte någon med ett manligt kön gillar eller delar). Till viss del kan jag förstå det när feminismen blir kopplat till manshat (jag hade inte velat dela något som blev kopplat till kvinnohat tillexempel, inte så svårt att förstå). Och för det vill jag be om ursäkt, å alla kvinnors vägnar.

Ni som inte vill kalla er feminister – men står för jämställdhet – vad menar ni? Jag tror verkligen folk har fått betydelsen om bakfoten tyvärr.

Ordet feminism har fått en så dålig klang. Vilket är synd för feminism är helt underbart egentligen! Det är ju underbart att vi kommit på något så underbart som att jobba för jämställdhet! Att killar och tjejer, män, kvinnor och andra ska kunna få möjligheten att få kämpa för något bättre.

Men på något sätt har många (för det mesta kvinnor) missbrukat detta och vill på något sätt nästan skapa ett kvinnodominerat samhälle, till er som stödjer denna helt inkompetenta drivna tanken om ett kvinnodominerat samhälle, hur gör det er i så fall bättre? Om ni nu hatar på ett mansdominerat samhälle? Dubbelmoralen är nästan lite skrattretande.

Allt är inte mäns fel, skärp er och sluta skyll allt på männen. Jag förstår att ni kan vara rädda, att det finns mycket oro och mycket skrämmande saker, som våldtäkter. Men det är inte alla mäns fel. Var och en står för sina handlingar.

Så vad vill jag då säga med denna allmänt röriga och kanske lite smått ointressanta texten.

Till manshatare: get your shit together och sluta skyll allting i hel världen på männen.

Till feminister: keep your good work up.

Till feminister som inte kallar sig feminister: var inte rädda för att kalla er för feminister, feminism är helt underbart!

#ÄlskaFeminism

Linnea Malmberg

/
/
/
hat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.