Det är dags att vi pratar om den stora rosa triangeln i rummet

- 14/06/2016, 11:09 -
Scott Grabell, Scotty the Blue Bunny, skriver om attacken i Orlando.
1 av 3

Scott Grabell, Scotty the Blue Bunny, skriver om attacken i Orlando.

Privat/Ap

Scott Grabell, Scotty the Blue Bunny.
2 av 3

Scott Grabell, Scotty the Blue Bunny.

Privat

"Det här är inte en isolerad händelse. Det är dagens kapitel i en rik historia av våld mot queers".
3 av 3

"Det här är inte en isolerad händelse. Det är dagens kapitel i en rik historia av våld mot queers".

Ap

Debattören: Det är dags att vi börjar prata om vapen, religion, psykisk ohälsa, och den gigantiska rosa triangeln i rummet.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Skräcken i Orlando, tillsammans med den andra attentatsman som greps med vapen på väg mot Pride i LA senare samma dag, är en komplicerad fråga för mig.

Ja, det handlar om vapenlagar. Ja, det handlar om religion. Ja det handlar om psykisk ohälsa. Men framför allt är det homofobin vi måste prata om just nu.

Mina tankar har tidigare distraherats av vapenfrågan. Jag lärt mig den hårda vägen att tänka på det så här: För att avsluta lynchningarna av svarta slogs ingen för lagar mot rep. Man slogs mot rasism, för mänskliga rättigheter.

Jag undvek att kalla vissa händelser rasistiska, och fokuserade i stället på vapnen. Men fokusera inte på vapnen, de byts ut hela tiden. Fokusera på människors hjärtan och tankar.

Jag har sett många inlägg och kommentarer som har fokuserat på gärningsmannens föräldrar. "Vad i hela helvete lärde de den här ungen?".

Jag vill ställa en fråga till er som resonerar så: Hur många saker lärde ni er från era föräldrar, och hur många saker lärde ni er från era vänner? Hur mycket lär sig barn från varandra? Jag bryr mig inte om vilket sorts hem du kommer i från. I slutändan lever du i vår gemensamma värld.

Det är enkelt att tro att det finns en person att skylla på, men försök i stället titta på samhället i stort. Rasism, sexism, homofobi, åldersdiskriminering, funkofobi, religion, rädsla. Vår lilla härliga planet är överöst med dessa saker. Vad är det vi lär varandra?

Jag upprepar mig själv, men det här krävs att upprepas. Det här är inte en isolerad händelse. Det är dagens kapitel i en rik historia av våld mot queers.

Med vapen eller utan, med religösa eller sekulära gärningsmän. Ingen av retorik som presidentkandidaterna använder nämner kultur- eller mångfaldsfrågor bortsett från badrumspaniken.

För offren i Orlandos skull, deras familjer, alla LGTBQIA+ som överlevt, och nu är rädda för sina liv, är det nu dags att vi börjar prata om vapen, religion, psykisk ohälsa, och den gigantiska rosa triangeln i rummet. ‪#‎lovegaypeople‬

Scott Grabell,
Scotty the Blue Bunny

---

Det här är en översättning från engelska. Läs artikeln på originalspråk här.