Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

LUF: Hater's gonna hate, men kärleken kommer segra i Rissne

- 17/06/2016, 12:56 -
1 av 4

Privat/Privat

2 av 4

Privat

3 av 4

Privat

4 av 4

Privat

Joar Forssell: "Vi valde att stå upp och fortsätta ta striden för allas lika värde".

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Förra veckan sköts 49 människor ihjäl för att de besökte en gaybar. I onsdags målade några årskurs 9-klassare i Rissne, i Stockholm, en bänk i pridefärgerna. I torsdags morse hade någon bränt bänken och klottrat att Pride inte hör hemma i Rissne.

På torsdagskvällen åkte vi därför till Rissne för att kärleksbomba, vi klippte ut pridefärgade hjärtan, skriv fina saker och skulle tejpa upp dessa vid den brända bänken.

Ytterst handlar detta om vilka värderingar vi vill ska få sätta tonen. Vi kan inte acceptera att människors rätt och trygghet äventyras, utan måste tillsammans visa att vi som tror på lika rättigheter är tusen gånger fler än dom som hatar.

Väl på platsen omringades vi av ett hotfullt gäng som rev ner våra hjärtan och försökte få oss att lämna. Det var förmodligen samma personer som bränt bänken kvällen innan. Tyvärr blev vi tvungna att lämna platsen.

I stället kärleksbombade vi tunnelbaneperrongen. Vi valde att stå upp och fortsätta ta striden för allas lika värde.

Alla ska ha samma rättigheter och få älska vem man vill. Sverige har ur vissa aspekter kommit långt, men det finns fortfarande personer som hatar dem vars rättigheter Prideflaggan representerar.

När lika rättigheter ifrågasätts som mest måste vi vara glasklara. Tystnad är många gånger demokratins fiende nummer ett. Fler behöver höja sina röster i kampen mot hatet, även vi som inte själva drabbas måste våga stå upp.

Pridefärgerna firar kärleken, det är egentligen banalt eller radikalt men det är viktigt. För den privilegierade är det självklart att få älska vem en vill, men alla har inte det privilegiet. Inte heller här i Sverige.

Pridefärgerna blir ett hoppets symbol till dem som av rädsla för trakasserier och våld inte vågar vara öppna med sin sexualitet eller identitet. Och för dem som med livet som insats trotsar både lagar och stränga traditioner.

När ni hatar kommer vi fortsätta kärleksbomba, kärleken kommer att segra.

Joar Forssell,
Förbundsordförandekandidat LUF

Är Pride en asbra grej?