1 av 3
- Foto: Privat/TT
2 av 3
- Foto: Privat
3 av 3
- Foto: NTB scanpix

Om en snubbe tafsar på dig – ta i så hårt du kan och sikta på näsroten

Nicole Rydén: "Ta i så jävla hårt du kan. Det är ju självförsvar. Jag har många gånger använt baksidan av handen och dragit en hurring rakt över kinden"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Nu inleder Polisen en kampanj för att få stopp på sexuella ofredanden bland unga. De hoppas att det här ska få killar att tänka efter ”en eller två gånger extra”. Därför delar de nu ut gummiband med texten #tafsainte.

Gulligt.

Jag önskar i stället att vi kunde lära tjejer att använda mer våld. Om en snubbe tar på dig utan att du har bett om det (för om du är med på det kan det ju vara rätt härligt) så ska du sikta på näsroten, skrevet eller smalbenet.

Ta i så jävla hårt du kan. Det är ju självförsvar. Jag har många gånger använt baksidan av handen och dragit en hurring rakt över kinden. Knogarna brukar ofta orsaka blåmärken precis under ögat på snubbarna. Ibland spricker också deras överläpp mot sina egna tänder (då kan du också få en skråma på knogen).

Det brukar också få dem att tänka efter ”en eller två gånger extra” – i flera dagar när de ser sig själva i spegeln.

Ett annat alternativ är att vi tjejer kan ha neonkepsar på oss OM vi vill bli tafsade på. Eller är de fortfarande för otydligt för vissa killar? Kan inte en bra manlig åklagare höra av sig med ett bättre förslag?

Vi har inte råd att anmäla varenda tafsande kille. Samhället har inte tid eller råd. Polisen går redan på knäna och hinner inte ens utreda grova och direkt livshotande brott.

Nu måste ni alla läsa min sarkastiska underton. Främst måste ni förstå att jag önskar att det var annorlunda. Att vi hade resurser i polisstyrka på plats på festivaler – i stället för några jävla gummiband.

Att de hade all tid i världen – kanske en specialstyrka som BARA arbetade med att ta emot anmälningar för tafsande och ofredande emot kvinnor.

Men "vi" har i stället byggt upp ett jävla skitsamhälle där polisen går på knäna, nästan bara får kritik och dessutom knappt någon lön för allt slit.

Jag önskar också att varenda jävla brott och tafsande kunde anmälas. Verkligen. För att sedan dela ut riktiga straff. Men det blir ju aldrig påföljder. Man får knappt ens fängelse för att våldta en tjej – inte ens i grupp så som djur gör.

Tjejer: ta i och sikta på skrevet. Dit når alla.

Nicole Rydén

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.