Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Om en snubbe tafsar på dig – ta i så hårt du kan och sikta på näsroten

- 29/06/2016, 13:22 -
1 av 3

Privat/TT

2 av 3

Privat

3 av 3

NTB scanpix

Nicole Rydén: "Ta i så jävla hårt du kan. Det är ju självförsvar. Jag har många gånger använt baksidan av handen och dragit en hurring rakt över kinden"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Nu inleder Polisen en kampanj för att få stopp på sexuella ofredanden bland unga. De hoppas att det här ska få killar att tänka efter ”en eller två gånger extra”. Därför delar de nu ut gummiband med texten #tafsainte.

Gulligt.

Jag önskar i stället att vi kunde lära tjejer att använda mer våld. Om en snubbe tar på dig utan att du har bett om det (för om du är med på det kan det ju vara rätt härligt) så ska du sikta på näsroten, skrevet eller smalbenet.

Ta i så jävla hårt du kan. Det är ju självförsvar. Jag har många gånger använt baksidan av handen och dragit en hurring rakt över kinden. Knogarna brukar ofta orsaka blåmärken precis under ögat på snubbarna. Ibland spricker också deras överläpp mot sina egna tänder (då kan du också få en skråma på knogen).

Det brukar också få dem att tänka efter ”en eller två gånger extra” – i flera dagar när de ser sig själva i spegeln.

Ett annat alternativ är att vi tjejer kan ha neonkepsar på oss OM vi vill bli tafsade på. Eller är de fortfarande för otydligt för vissa killar? Kan inte en bra manlig åklagare höra av sig med ett bättre förslag?

Vi har inte råd att anmäla varenda tafsande kille. Samhället har inte tid eller råd. Polisen går redan på knäna och hinner inte ens utreda grova och direkt livshotande brott.

Nu måste ni alla läsa min sarkastiska underton. Främst måste ni förstå att jag önskar att det var annorlunda. Att vi hade resurser i polisstyrka på plats på festivaler – i stället för några jävla gummiband.

Att de hade all tid i världen – kanske en specialstyrka som BARA arbetade med att ta emot anmälningar för tafsande och ofredande emot kvinnor.

Men "vi" har i stället byggt upp ett jävla skitsamhälle där polisen går på knäna, nästan bara får kritik och dessutom knappt någon lön för allt slit.

Jag önskar också att varenda jävla brott och tafsande kunde anmälas. Verkligen. För att sedan dela ut riktiga straff. Men det blir ju aldrig påföljder. Man får knappt ens fängelse för att våldta en tjej – inte ens i grupp så som djur gör.

Tjejer: ta i och sikta på skrevet. Dit når alla.

Nicole Rydén