Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hon var bara 13 år, men en terrorist bröt sig in mördade henne

- 01/07/2016, 15:15 -
1 av 3

Privat/TT

2 av 3

AP

3 av 3

Privat

"Det är en direkt följd av att våra politiker i Sverige och EU vägrar att hålla den palestinska myndigheten ansvarig för anstiftan och uppvigling till terror och mord".

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

I går knivhöggs Hallel Yaffe Ariel, en 13-årig israelisk flicka, till döds av en palestinsk terrorist i hennes eget sovrum.

Jag brukar inte skriva om händelser som dessa, men kände att jag var tvungen. För det är såhär den brutala och råa verkligheten ser ut. En verklighet som drabbar civila israeler och judar. Det är sovrummet till en 13-årig flicka. Det hade kunnat vara din dotter, din syster eller ditt barnbarn.

Det hat och feghet som krävs för att en man skall smyga in i ett sovrum och sticka ner en liten flicka till döds är för mig vidrigt och utom denna värld. Vi vet dock att det finns och vart detta hat får sin näring och kommer ifrån.

Det kommer från den Palestinska myndigheten (PM), Israels så kallade "fredspartner". Vi vet att 19-åriga araber inte bara vaknar upp ena dagen med idén om att mörda en liten flicka. Inte heller föds de med sådana tankar.

Det förfärliga som har inträffat är en direkt följd av Palestiniernas ledare Mahmoud Abbas hets och uppvigling till våld. Samma ledare som för bara några dagar sedan mottog stående ovationer från Europeiska Unionen, efter det att han anklagat rabbiner för att förgifta källorna för den palestinska vattenförsörjningen.

Det är en direkt följd av att Abbas medhjälpare Sultan Abu al-Einein, som nyligen krävde och uppmanade till att skära halsen av alla judar.

Det är en direkt följd av att PM upprepade gånger förhärligat terror i de arabiska tidningarna och media. Samt att belöna terrorister genom att namnge gator efter mördarna.

Det är en direkt följd av att våra politiker i Sverige och EU vägrar att hålla den palestinska myndigheten ansvarig för anstiftan och uppvigling till terror och mord.

Det är en direkt följd av att vi låter Mahmoud Abbas veta att han kan hetsa mot civila israeler ena dagen för att nästa dag hitta en välkomnande öppen dörr till Europa.

Och om du någon gång under de nästkommande dagarna har ordet "oproportionerligt" på dina läppar. Ta då en titt på det sovrum där Hallel kallblodigt blev mördad. Bilden finns över allt på nätet. Och fråga dig själv: vad hade du gjort för att kunna skydda din dotter eller syster från att bli knivhuggen till döds i sitt egna sovrum?

Baruch dayan emet. Am Yisrael Chai!

Victor Borslöv Reichmann,
Liberal-konservativ debattör