Sanna Ansaldo skriver att hon visst är som andra tjejer.
1 av 3
Sanna Ansaldo skriver att hon visst är som andra tjejer. - Foto: Privat/TT
Sanna Ansaldo.
2 av 3
Sanna Ansaldo. - Foto: Privat
"Tjejer har inte alla samma, icke-önskvärda egenskaper".
3 av 3
"Tjejer har inte alla samma, icke-önskvärda egenskaper". - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Meningen "Du är inte som andra tjejer" är en förolämpning mot alla kvinnor

Toppbloggare: Att säga att man vill ha eller vara en tjej som inte är som ”andra” tjejer är nedvärderande mot hela det kvinnliga könet.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Sanna Ansaldo bor i Stockholm. Hon jobbar som toppbloggare på Finest.

Läs hennes blogg här.

Oavsett hur charmig, trevlig, smart och amazing en kille verkar: säger han något i stil med ”Jag letar efter en tjej som inte är som alla andra tjejer” eller ”Du är inte som andra tjejer” eller ”Du är så mycket 'smartare/finare’ än andra tjejer” = IM FKN OUT.

”Komplimangen” baseras på en förutfattad mening om hur tjejer generellt ”är” – fördomar om tjejer – och att personen vill ha något bättre.

Jag är som andra tjejer och jag älskar att vara som andra tjejer. Andra tjejer är asbra och grymma och amazing på alla sätt och genom att påpeka att ”jag” eller någon du känner inte skulle vara som ”andra” tjejer är du en ignorant jävel som inte fattar hur underbara tjejer är.

Jag vill inte ta emot eller bli smickrad av ett påstående baserat på en jämförelse mellan mig och ”sämre” kvinnor. Du kan ge mig en komplimang utan att trycka ner andra.

Och ni tjejer som tar åt er och blir smickrade av sådana uttalanden, vilket är otroligt lätt hänt, försök att inte se på andra tjejer som rivaler. Varför skulle man inte vilja vara som andra tjejer? "Tjejer" är ett samlingsbegrepp för olika individer med olika åsikter, tankar, värderingar och viljor.

"Tjejer" har inte alla samma, icke-önskvärda egenskaper. Att säga att man vill ha eller vara en tjej som inte är som ”andra” tjejer är nedvärderande mot hela det kvinnliga könet och antyder att personen som säger det förtjänar/är något bättre. Tjejer äger.

Och ni som säger att ni ”umgås med killar för att det är mindre drama” – READ A FUCKING HISTORY BOOK.

Im out.

Sanna Ansaldo

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.