Stockholm

Henrik Vinge (SD): Politikerna lockar in unga flickor i horder med invandrare

Henrik Vinge (SD) skriver om festivalen We are Sthlm.
1 av 3
Henrik Vinge (SD) skriver om festivalen We are Sthlm. Foto: TT/TT
Henrik Vinge (SD).
2 av 3
Henrik Vinge (SD). Foto: TT NYHETSBYRÅN
We are Sthlm.
3 av 3
We are Sthlm. Foto: TT

Sverigedemokraten: We are Sthlm var en upprörande tillställning med aggressiv stämning, ständiga polisingripanden och gråtande tjejer.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Jag befann mig i lördags Kungsträdgården i mellan klockan 21 och 23. Under den tiden tappade jag räkningen på antalet personer jag såg gripas. Det rörde sig om minst ett dussin. Jag såg också gråtande flickor tas om hand av personalen.

Samtliga gripna hade utomnordisk utseende. Det gällde för övrigt åtminstone 9 av 10 festivaldeltagare. Könsfördelningen var liknande, en tjej på tio killar.

Öster om konsertplatsen strök invandrargäng omkring, många maskerade med solglasögon och uppdragna luvtröjor. Då och då gjordes rusningar fram och tillbaka och in i gränderna som förbinder Kungsträdgården med Berzelii park. Folk skrek och hejade på att det skulle bli ”bråk”.

Jag såg personer där som har varit inblandade i upplopp i Tensta där man kastat sten på polisen.

Antalet deltagare är svårt att uppskatta, framförallt på grund av att det var utspritt på ett svåröverblickbart område. Jag skulle gissa på att det rörde det sig om fler än 2000 men färre än 5000 besökare vid ett givet tillfälle.

Området var väl bevakat av poliser, ordningsvakter, olika typer av väktare, fältassistenter, farsor på stan och något slags initiativ med invandrarungdomar som kallar sig ”Ortens favoriter”. Var man än stod hade man dem i alla riktningar.

Jag tycker att politikerna i Stockholms stad ska ta sig en allvarlig fundering på om det verkligen är vettigt att man arrangerar den här typen av festival. Då syftar jag inte på Kulturfestivalen i stort utan just ”We are Stockholm”-arrangemanget i Kungsträdgården nattetid.

Nettokostnaden för skattebetalarna måste uppgå till åtskilliga miljoner. Vinsten är att man underhållit några tusental ungdomar i tre-fyra timmar. Inte i en konstruktiv miljö där de utvecklas och hålls borta från narkotika, våld och dåliga förebilder, utan tvärtom, mitt i den mest destruktiva miljö man kan tänka sig.

Man lockar 12-13 åriga flickor med artister de tycker om, så att det åker in till Kungsträdgården och när mörkret faller på plötsligt befinner sig mitt i en hord av äldre invandrarkillar som är tio gånger fler än dem. Det som händer där inne är fasansfullt.

Henrik Vinge,
Sammankallande för SD Södermalm

Håller du med?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.