Onsdag 8 Dec
Stockholm

Sverigedemokraternas nolltolerans är en bluff – här är beviset

1 av 2
2 av 2

Debattören: Den är inte mer än en teoretisk papperskonstruktion som inte betyder någonting i praktiken.

Kommentera (35)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Den 25:e april kunde interasistmen.se avslöja att Lennart Karlsson, SD-politiker i Habo, via ett anonymt konto, bland annat skrutit om hur han låst in muslimer i en kyrka och låtit dem brinna inne.

Efter avslöjandet fick SD:s medlemsutskott i uppgift att kontrollera om det var Karlsson som skrivit kommentarerna och om ärendet i så fall skulle skickas vidare till partistyrelsen för att eventuellt leda till uteslutning.

Karlsson har i sin tur hävdat att hans konto blivit hackat av Inte rasist men som enligt hans utsago, i samarbete med Researchgruppen, ligger bakom majoriteten av de 11 000 kommentarer som skrivits från det anonyma Disquskontot. Detta trots att många kommentarer skrivits innan han blivit politiker.

Karlssons utspel i form av att han råkat ut för ett så avancerat nätverksintrång att två organisationer lyckats spå framtiden, tordes falla på sin egen orimlighet.

För tre dagar sedan avgick Lennart Karlsson självmant. Den interna utredningen mot honom har därför lagts ner.

Det har alltså tagit SD fyra månader att utreda om en av deras politiker verkligen ligger bakom de rasistiska kommentarer som uppdagats, utan att komma till ett beslut. Detta trots att Karlssons försvar är fullständigt osannolikt. Under denna tid har SD-politikern fortsatt sitt politiska arbete inom föreningen. Han tycks inte ens tagit timeout.

I samband med avslöjandet väcktes även ett potentiellt uteslutningsärende mot SD i Habos ordförande, Morgan Malmborg. Detta efter att han i en intervju med Jönköpingsposten försvarade Karlssons flagranta rasism. Malmborg påstod bland annat att somalier har lägre IQ på grund av inavel och kommenterade Karlssons egenpåstådda krigsbrott med, ”Det är så man gör i krig”.

Malmborg har nu meddelat att uteslutningsärendet mot honom är nedlagt. Medlemsutskottets ordförande Magnus Olsson har inte velat ge någon kommentar till media. Partiets informationsansvarige Henrik Gustafsson har dock förklarat att det är möjligt att medlemsutskottet inte haft tillräckligt med underlag för att skicka ärendet vidare till partistyrelsen.

Är verkligen SD:s medlemsutskott så inkompetent att det tar dem fyra månader att utreda om journalister kan spå framtiden? Har de missat att Malmborgs utspel om att somalier har lägre IQ på grund av inavel, finns på band?

Eller är bandinspelningen också ett avancerat hack?

Oavsett så säger det här någonting om SD:s så kallade nolltolerans. Den är inte mer än en teoretisk papperskonstruktion som inte betyder någonting i praktiken. På det finns det vid det här laget hur många exempel som helst.

Simon Andersson
interasistmen.se

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (35)
Kopiera länk
Dela