Sluta lägga upp bilder och skriva att du är ful – bara för att få komplimanger

- 11/09/2016, 14:58
Emelie Didriksson är trött på folk som tycker synd om sig själva på sociala medier.
1 av 3

Emelie Didriksson är trött på folk som tycker synd om sig själva på sociala medier.

Privat/TT

Emelie Didriksson.
2 av 3

Emelie Didriksson.

Privat

"Gör det på rätt sätt så kommer ni alla må så mycket bättre!".
3 av 3

"Gör det på rätt sätt så kommer ni alla må så mycket bättre!".

Janerik Henriksson/TT

Debattören: Det är okej att använda Facebook som ett bollplank för att man har alla sina vänner där. Men skriv något ärligt.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Alla tycker om sig själv på olika sätt. Vissa behöver bekräftelse och uppmärksamhet och andra inte, vilket är helt okej.

Men man måste lära sig att göra det på rätt sätt.

Lägger en tjej ut en bild i bikini eller några snygga underkläder och faktiskt skriver att hon ser bra ut, för mig är det helt okej. För hon behöver bara bekräftat det hon redan själv tycker.

Men när någon lägger ut en bild, fullt sminkat med ett filter och skriver att hon är sliten eller ful bara för att få uppmärksamhet är det på helt fel sätt.

Att behöva bekräftelse och uppmärksamhet är något vi alla någon gång behöver. Man måste bara välja att göra det på rätt sätt.

Har man brutit benet, har svin ont och behöver uppmärksamhet är det okej. Men att checka in på sjukhuset på Facebook och vägra berätta för folk vad som hänt, det är helt fel.

Jag är inte bitter, även om det låter så. Utan jag är positivt inställd till att alla bör få uppmärksamhet någon gång. Lägg gärna ut en snygg bild eller skriv ett spännande inlägg men gör det på ett sätt som låter bra så får man rätt bekräftelse tillbaka.

Det är okej att använda Facebook som ett bollplank för att man har alla sina vänner där. Men skriv något ärligt, så kommer vännerna att förstå, bekräfta och finnas där för en.

Men för i helvete folk, sluta lägg upp att ni är ledsna och inte vill leva mer utan att skriva någon jäkla anledning. Sluta lägg ut bilder och skriva att ni är fula, bara för att alla ska skriva att ni är snygga!

Gör det på rätt sätt så kommer ni alla må så mycket bättre!

Emelie Didriksson