Torsdag 11 Aug
Stockholm

Anna, 19: Ett öppet hatbrev till alla med en penis mellan benen

Debatt. Feminism.
1 av 3
Anna Lundqvist har ett budskap till alla män. Foto: Privat/Montage
Anna Lundqvist.
2 av 3
Anna Lundqvist. Foto: Privat
Skylt med anti-män
3 av 3
"Jag hoppas att ni skäms". Foto: Montage

Debattören: Ni vet inte hur det känns att dagligen känna sig kränkt. Ni har ingen aning. Men jag hoppas att ni en dag får känna samma sak.

Kommentera (977)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Anna Lundqvist är 19 år.

Besök hennes blogg: http://annalundqvist.forme.se/.

Notified

Informationen har tagits fram i samarbete med Notified.

(Den här artikeln har fått ett svar. Läs svaret här).

Jag följer en blogg där kvinnor frivilligt får gå in och välja att vara anonyma eller ej. Jag blir lika arg varje gång, det liksom kokar i mig.

De får skriva av sig allt och berätta allt om sina trauma, allt de varit med om och allt männen, även kallade monstren, utsatt dem för, som de kommer att få leva med resten av sin liv.

Allt från styvpappor som sexuellt utnyttjar dem, hur killar skriker hora efter tjejer och får dem att känna sig som de inte är värd mer än smuts.

Hur killar tar sig friheten att röra vid en annan tjejs kropp utan tillåtelse, hur killar tvingar tjejer ge dom oralsex på toan på en fest, hur killar ligger med alldeles för fulla tjejer på fest.

Hur en kille låg med en tjej på en fest fast hon sa nej och sen drog, hon kunde inte komma hem på något vis så hon sov kvar, och vaknar upp av att en annan kille ligger bakom henne och försöker ha sex med henne i rumpan.

En kille hon inte ens såg ansiktet på, hon visste inte ens vem han var. Ett rykte som spreds fortare än vinden och plötsligt hade hon en stämpel som en slampa. Plötsligt försöker alla ha sex med denna tjej som säger nej, plötsligt viskar killar ovanligt mycket efter henne på tunnelbanan hem och går fram och smeker längst hennes lår fast hon sitter där helt knäpptyst och rädd, med hans kompisar skrattandes några meter bort. "Vilken jävla kung".

Efter ett tag skaffade hon en pojkvän då singellivet blev allt för påfrestande. Hennes pojkvän var otrogen rätt framför ögonen på henne, och antagligen ett flertal gånger när hon inte såg, och han fick henne att prova droger.

Därefter träffade hon en annan kille, som visar sig vara sexmissbrukare. När hon inte ville ha sex blev han aggressiv och slog sönder sin bilruta. Samma dag kom hon hem till hans lägenhet och där låg han, med en annan tjej i sängen.

Förstår ni hur äckliga ni är? Ni förstör folks liv. Varenda en av er. Har ni inte gjort det än, då kommer det att hända. Har ni inte våldtagit någon, då har ni sett ner på en kvinna på ett annat sätt, omedvetet eller medvetet.

En man har eller kommer förminska kvinnor på något sätt. Och ni som ba, alla män våldtar inte. Nä, men det är alltid män. Eller hur? Alla getingar bits inte, men de bits. Det sker flera tusentals gånger per dag runt om i världen. Och han har eller kommer se ner på er – när han egentligen borde hylla er.

Jag såg en mystory på en kille jag träffade förut, när han spelar NHL och säger "Haha, han spelar ju som en jävla flicka". Jag fick som en rysning i hela kroppen. Han är en riktig jävla mansgris.

Det spelar ingen roll om det är en tjej som är för full, som inte riktigt vill, någon som har pojkvän, bästa vännens ex eller vem fuck som helst. Bara han får ligga. När jag inte ville ha sex med honom när han var full sa han att jag torterade honom, och fortsatte tjata till sig. (som tur är var detta ganska nyligen så jag gav absolut inte med mig.) Men blä vad jag avskyr dig.

Det ska jämt handla om dig, din presentation. Är det killar, så kan det diskuteras. Amen durå, vad kör du för bil? Vad jobbar du med? Men är det en tjej, då bara fnyser han. Som att vi inte vore värda ett skit.

Jag pallar inte dagligen få äckliga kommentarer, äckliga blickar av er fula killar. Mitt på dagen när jag går till jobbet eller sent efter krogen. Eller ni killar som kör sakta in och vevar ner rutan och glor på mig. Som att jag är nått jävla byte som de bara väntar på att få bita tag i.

Ni killar som är nyktra en lördagskväll och kör runt i era misslyckade fula bilar i väntan på att få hem någon. Jag ler.

Jag är så jävla glad att jag kan stå på mig själv. Jag går till attack om en kille ens tittar på mig på något annat vis än ett trevligt leende. Jag går fram direkt, kollar dem i ögonen och frågar vad fan de vill.

Nästa gång kommer jag sparka dem mellan benen, så less är jag. Och jag kan blicka tillbaka, tiden när jag var väldigt väldigt ung, 14, 15? När killar bjöd över oss tjejer på fest och bjöd på dricka, vi alla hade trevligt och när kvällen började dra sig åt sitt slut och vi tjejer skulle åka hem. Då blev de sura? De hade ju bjudit oss på dricka?

Då ville ju de självklart att vi skulle stanna över natten, eller stanna tills vi låg med dem, sen kunde vi dra. Jag minns att jag hade svårt att säga att vi var tvungna att dra, för jag liksom visste att dom skulle bli sura. "Men dra då, stick då".

Och killar som tyckte att jag hade stora bröst för att vara så ung. Jag minns att en kille sa det till mig, då rodnade jag lite och tänkte att han vill ju ha mig. Jag får bekräftelse. I samma stund tog hans kompis mig på tutten och sa "Ja men det har hon ju faktiskt", och de båda började skratta.

Där och då kände jag mig faktiskt kränkt. Jag kände mig förminskad, men visste inget annat eftersom jag var så ung, så icke medvetandes, och jag fick ju iallafall uppmärksamhet. Bekräftelse. Det var ju det bästa som fanns i den åldern?

En fest för något år sedan, jag och min kompis skulle sova kvar för vi hade missat sista bussen. Jag är trött och lägger mig ensam i en dubbelsäng och somnar. Efter ett tag vaknar jag av att en kille vill lägga sig och sova med mig. Jag svarade att det var okej bara vi hade olika täcken och sov långt ifrån varandra.

Det slutade ändå med att jag ligger näst intill kanten av sängen, jag somnar om, och vaknar igen av att han ligger och onanerar bakom mig. Jag blev helt ställd och helt tyst.

Sensommar 2011 och vi hade vart på en hemmafest i Furuvik, och skulle åka sista bussen hem allihopa. Då bokstavligen tvingar en kille mig suga av honom i skogen. Jag sa nej mer än fem gånger, men han lyssnade inte.

En kille ville träffa mig i hans bil utanför honom för att prata. Jag blev glad och gick utanför dörren till parkeringen, hoppade in i bilen och han låser. Jag tyckte det var skumt men vi började snacka – i ungefär fem minuter tills han tjatar till sig en avsugning.

"Jo men kom igen, jo men snälla, snälla, jag har ju kört hit till dig nu". Jag bara small igen dörren och vi pratade inte efter det.

Jag och en kompis skulle på fest. Eller fest och fest, mysfest? Vi var jättefulla och de hade bara druckit två eller tre öl. När vi kommer dit ger dem oss dricka som vi sveper upp och blir ännu fullare på.

Jag tänker faktiskt inte gå in på detaljer, men den kvällen blev vi utnyttjade. Vi blev behandlade som två dammråttor. Av killar som brukade vara våra kompisar!? Jag har så många exempel jag kan ta upp som är rent manus i handen, ett facit, till att killar är svin.

Är det någon kille som läser detta inlägg så ta åt er av varenda ord, varenda mening, varenda konsonant och vokal.

Jag hoppas att ni skäms. Jag hoppas att ni som någonsin lagt en hand på en tjejs kropp utan tillåtelse hamnar i helvetet. Ni vet inte hur det känns att dagligen känna sig kränkt. Ni har ingen aning. Men jag hoppas att ni en dag får känna samma sak. Att det någon dag blev ombytta könsroller.

Fyfan vad jag skulle göra samma saker som ni har gjort och fortfarande gör mot mig och mot mina systrar.

Anna Lundqvist

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (977)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.