Beatrice, 18: Han var "världens snällaste kille" – ändå våldtog han mig

- 20/09/2016, 15:33 -
Beatrice Jarl skriver om våldtäkt.
1 av 3

Beatrice Jarl skriver om våldtäkt.

Privat/TT

Beatrice Jarl.
2 av 3

Beatrice Jarl.

Privat

3 av 3

HENRIK MONTGOMERY / TT

Debattören: Jag har än i dag svårt att inte anklaga mig själv. Jag har svårt att sluta se detta som mitt fel.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag var 15. Jag hade aldrig fått den typ av uppmärksamhet av en kille förr. Jag var oskuld och allt var nytt för mig.

Andra gången vi sågs kysstes vi i hans säng, som tonåringar gör och han börjar ta på mig. Innanför tröjan och innanför trosorna. Jag sa gång på gång nej. "Jo, kom igen" blev hans svar. Jag knuffade bort honom flertal gånger, och bad honom att sluta, men det verkade bara trigga igång honom mer.

Jag gav till slut upp och hans fingrar var starkare än mina ben som jag försökte knipa igen. Det var första gången någon rörde mig. Dagen efter får jag ett sms där han skriver "så sexig du va igår när du sa 'snälla sluta'".

Kalla mig dum och att "jag får skylla mig själv", men helt ärligt visste jag inte bättre. Jag blev kär och fortsatte träffa honom. Nästa gång vi låg där i sängen och kysstes och hans händer hamnade innanför byxorna så ville jag, men jag var inte beredd på att förlora oskulden än. Han tjatade. Jag sa nej.

Vi hade långa sms-konversationer där han försökte få mig att ha sex med honom. "Du är ju trygg med mig, det är bara att göra det". Varje gång vi låg där i sängen och kysstes så frågade han mig "får jag?" medan hans penis försökte pressa sig in i min slida.

Jag sa nej, men jag kände hur han fortsatte pressa in sig i mig. Jag var inte upphetsad och som ni kanske förstår så gjorde det ont, speciellt för en oskuld. Jag sa "aj, sluta det gör ont" och han slutade. Dagen efter fick jag ett sms där det stod att det kommit blodfläckar på hans vita lakan. Det var från mig.

Någon gång tog jag upp det med honom, att det inte kändes bra att han gjort så mot mig och att det räknas som sexuella övergrepp alternativt våldtäkt. Jag fick tillbaka något i stil med "Skojar du med mig, säg aldrig så igen. Det får mig att låta jättehemsk. Du vet att jag inte är sån".

Han hade rätt, det fick honom att låta jättehemsk och han hade väl inte kunnat våldta mig? Jag var ju kär i honom. Han manipulerade mig till att tro att jag var den som hade fel. "Han älskade mig och hade aldrig kunnat göra mig illa." Jag bad om ursäkt och tog aldrig upp det igen.

Men så en natt slog ångesten till för första gången på tre månader. Då kom allt tillbaka och jag fattade. Det slog ner som en blixt i magen.

Säger hon nej, eller på annat sätt visar att hon inte vill och du ändå har sex med henne, då är det en våldtäkt.

Eftersom sexuella övergrepp, våldtäkt och tjatsex inte direkt pratades om i min närhet så såg jag inte detta som någon fel/olagligt utan bara att det var jag, en mesig oskuld som var konstig och borde "släppa till". Detta hände fler gånger, han försökte pressa in sin penis i mig fast att jag sa nej. Till slut gav jag upp. Jag var ju ändå skyldig honom det. Han bjöd ju mig på middag. "Världens snällaste kille som älskade mig sååå mycket och som aldrig skulle vilja mig illa".

Under vår relation skedde det ofantligt många situationer där han tog sig friheten att ta på mina bröst, min rumpa och kropp fast att jag klart och tydligt sa "nej" eller "jag vill inte". Oftast fick jag tillbaka ett leende medan hans hand fortfarande var på mitt bröst.

Andra gånger skällde jag ut honom och han sa ångerfullt "Jag vet, jag vet, de är fel. Förlåt!". Kär och korkad som jag var så släppte jag det. Jag fattade inte. Vi var ju tillsammans? Han ville väl inte mig något illa? De var väl inte så farligt?

Jo, det är jävligt farligt och inte okej någonstans. Det önskar jag att alla kunde förstå. Det önskar jag att jag kunde förstått. Män som kvinnor. Ingen har rätt till din kropp. Inte ens om han köper smycken, bjuder på middag, ger dig massage eller om du lovat sex, men sen ångrar dig.

Du är inte skyldig någon din kropp. Du är aldrig skyldig din pojkvän sex. "Schyssta" killar bidrar också till våldtäktskulturen. Tar man på en tjej som säger nej, eller på annat sätt visar att hon inte vill. Då är man en av dem. "Om du tycker ett nej är ett kanske eller att det bara är en utmaning, så tänker du som en våldtäktsman".

Klockan 00:40 slår det mig i panik. Jag har aldrig räknat det som sexuella övergrepp. Jag har aldrig trott att även detta räknas som våldtäkt. Även fast det är personen du är kär i, din kk eller bästa kompis, så betyder inte det att det inte är sexuella övergrepp/våldtäkt. Har han sex med dig mot din vilja, eller tar på dig fast du inte vill, då är det sexuellt övergrepp.

De snällaste killarna, din bror, klasskompis eller son som du aldrig trodde skulle göra detta – det är just dem som gör det. Och snälla, det är jobbigt nog att inse vad som hänt, och ännu värre att prata om det, så tro inte för en sekund att någon skulle ljuga ihop en historia. Tro alltid på offert. Alltid.

Jag har än i dag svårt att inte anklaga mig själv. Jag har svårt att sluta se detta som mitt fel, då jag stannade hos honom, men det förändrar inget. Jag har inte fel. Jag är offret. Tjejerna han har gjort likadant mot är offer.

Beatrice Jarl

---

För ett par veckor sedan skrev Isabelle Norlén om hur hon blev våldtagen och gärningsmannen gick fri. Det inlägget kan du läsa här.