Evah Åberg är trött på killar som skryter om sina kön.
1 av 3
Evah Åberg är trött på killar som skryter om sina kön. - Foto: Privat/Ap
Evah Åberg.
2 av 3
Evah Åberg. - Foto: Privat
"Tänk om vi tjejer skulle bete oss på samma sätt som vissa killar gör".
3 av 3
"Tänk om vi tjejer skulle bete oss på samma sätt som vissa killar gör". - Foto: Ap

Att du skryter om din penis gör inte att jag vill ligga med dig

Debattören: Jag förstår verkligen inte varför vissa killar har sådant behov av att trycka upp sitt kön i ens ansikte.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Evah Åberg jobbar som personlig assistent. Hon brinner för samhällsfrågor, bland annat för att bekämpa psykisk ohälsa.

Läs mer om henne på hennes blogg:http://evahle.se

"Jag heter Max, jag är butiksansvarig på Coop och jag söker en seriös tjej. Jag är blond och 183 cm lång. Gillar att laga mat, se fotboll, åka ut med båten och se film. Jag är omtänksam och snäll, samt att jag är välutrustad!".

Detta är en typ av meddelande jag kan få från killar ibland och vissa drar det hela ett steg längre och skickar bild eller skriver ut exakta måtten på sin banan och varje gång detta händer så undrar jag bara; Varför?

Vad är det som gör att vissa killar tror att det är så viktigt att prata om sin banan? Vad har jag för nytta av att veta hur din banan ser ut eller hur stor den är? Jag kan bara tala för mig själv, men jag tror faktiskt att merparten av mina systrar därute håller med mig i att det bara skrämmer iväg oss.

Det är jättebra att du är stolt över din banan, men jag ser inte varför du måste skryta om det inför alla du pratar med, för ärligt talat, jag lär hellre känna dig och tar reda på hur din banan ser ut och känns om vi väl skulle komma dit än att få veta det i första meddelandet när du pratar om ditt jobb.

Jag kan inte ta en kille som pratar eller visar sin banan seriöst, för jag ryggar bara tillbaka och vill fly.

Tänk om vi tjejer skulle bete oss på samma sätt som vissa killar gör.

"Hej! Jag heter Berit och jag är läkare. Jag är trygg i mig själv, glad och sprallig och jag har en riktigt fladdermus i brallan. Den är 98 cm djup och läpparna är rosa med exakt 3,2 cm mellanrum. Jag söker min drömprins, är det du?".

Jag undrar hur många napp den där Berit skulle få. Jag förstår verkligen inte varför vissa killar har sådant behov av att trycka upp sitt kön i ens ansikte både genom bild och ord. Har du verkligen inga andra kvalitéer än din banan?

I så fall är jag nog inte intresserad i alla fall, för jag söker en man som faktiskt har något innanför pannbenet och vet hur man behandlar en kvinna, som inte har behov av att hävda sin banan i tid och otid, så tack men nej tack.

Håll din banan för dig själv tills tiden är inne så ska du se att det förmodligen kommer bli lite roligare för oss alla :)

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.