Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Till er som klär ut er till clowner och skrämmer oskyldiga i Linköping

- 11/10/2016, 15:46 -
1 av 2

Privat/Teknikmagasinet

2 av 2

Debattören: Som kvinna innebär det ännu ett orosmoment för mig, för nu behöver jag se mig om axeln en gång extra.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det finns ju människor till allting här i världen, och jag förstår att det finns folk som är väldigt insatta i och fascinerade av skräckfilmsgenren, men det går lite överstyr när man ska behöva utöva sitt intresse offentligt och därmed skrämma slag på andra.

Personligen tycker jag att det är en antydan på att man har helt avsaknad på empati. Det finns folk som har mycket ångest eller olika fobier - kvinnor, män och barn, och vi har inte valt att bli utsatta för detta.

Jag själv ser till att jag alltid är trygg när jag ska någonstans, och jag propsar inte för att människor ska gå runt och jaga eller misshandla någon oprovocerat, men det känns tyvärr som att man i dag måste ha tillhyggen med sig i självförsvar.

Att någon klär ut sig till clown indikerar självklart inte på att den personen är mer eller mindre benägen att utföra ett våldsbrott än någon annan, men det förstärker dock tydligt den farhågan ändå.

Som kvinna innebär det ännu ett orosmoment för mig, för nu behöver jag se mig om axeln en gång extra, eftersom det finns någon där ute som tycker det är roligt att klä ut sig till en hotfull clown och jaga folk med eller utan kniv, och då tänker inte jag ta mina chanser.

Det diskuteras fram och tillbaka om huruvida vi tjejer är offer eller inte och någon säger att man inte kan sitta hemma hela livet och vara rädd för allt. Därför tror jag också att någon i slutändan kommer att råka illa ut och i detta fall tror jag det är människan bakom masken.

Folk kommer bli så rädda att de kommer ta saken i egna händer, men då är det (tyvärr) bara självförvållat för den maskerade. Mitt tips: håll detta behov på samma plats som du gör med dina sexuella äventyr – bakom stängda dörrar.

Tammi Lo

Vill du veta mer om Clownen? Läs då vidare här

Olivia Hogan såg den läskiga clownen i Linköping och lyckades fånga den på film: