1 av 3
- Foto: Totte Löfström/TT
2 av 3
- Foto: Jessica Gow / Jessica Gow
3 av 3
- Foto: Totte Löfström

Tips till alla SD:are: Om du inte vill bli kallad rasist – var inte en rasist

Denna text är hämtad från bloggen leogerden.blogg.se.

Leo Gerdén: "Jimmie Åkessons ”nolltolerans” mot rasism fungerar inte och kommer aldrig att fungera"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Idag var det dags för den andra partiledardebatten på bara några dagar. Idag var det i riksdagen, i söndags var det i SVT Agenda. Som vanligt gick de flesta till hårt angrepp mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och anklagade honom för vad han faktiskt är – en rasist.

Jimmie Åkesson står i TV och tycker synd om sig själv för att alla andra partier pekar på ”enskilda händelser” från ”enskilda medlemmar”. Men nu har det gått så långt att det inte längre är enskilda medlemmar, utan det är en stor del av partitoppen.

SD är ett parti grundat i rasism och nazism. Det är fakta och omöjligt att säga emot. De flesta högt uppsatta i SD gick med i partiet då rasism och nazism var helt normalt.

Högt uppsatta inom SD har gått runt med järnrör på stan och kallat kvinnor för horor, har jämfört islam med nazism, skrattat åt antisemitiska skämt, sagt att kvinnor som blir misshandlade ”får skylla sig själva”, skickat in motioner om att begränsa Bonnier eftersom de har för många judar inom företaget, kallat invandrare för parasiter, burit nazistkors, med mera.

Listan kan göras lång. Det här är bara vad högt uppsatta politiker inom partiet sagt, alltså inte några enskilda medlemmar. Dessutom är dessa händelser bara dem som läckt ut i media. Det finns säkerligen väldigt mycket mer att gräva fram.

SD framställer alla invandrare som brottslingar, våldtäktsmän och onda. Helt utan några som helst rimliga grunder, bara baserat på hat. Deras hat sprids i resten av samhället och är en stor orsak till varför personer med utländsk bakgrund diskrimineras.

De ställer grupper mot varandra och har inga som helst rimliga förslag för hur integrationen ska förbättras, hur fler ska komma in i arbete eller hur vi ska minska utanförskapet. Deras svar på allt är ”skicka hem dem”. Oavsett om vi diskuterar jobb, skola eller välfärd.

Jimmie Åkessons ”nolltolerans” mot rasism fungerar inte och kommer aldrig att fungera. Rasismen är djupt rotad i partiet och kommer alltid att vara det. Vi får aldrig låta deras hat normaliseras.

 
/
/
Relaterat
Vill du också få ut din röst?
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.