Torsdag 26 Maj
Stockholm

Tips till alla SD:are: Om du inte vill bli kallad rasist – var inte en rasist

Denna text är hämtad från bloggen leogerden.blogg.se.

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Leo Gerdén: "Jimmie Åkessons ”nolltolerans” mot rasism fungerar inte och kommer aldrig att fungera"

Kommentera (427)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Idag var det dags för den andra partiledardebatten på bara några dagar. Idag var det i riksdagen, i söndags var det i SVT Agenda. Som vanligt gick de flesta till hårt angrepp mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och anklagade honom för vad han faktiskt är – en rasist.

Jimmie Åkesson står i TV och tycker synd om sig själv för att alla andra partier pekar på ”enskilda händelser” från ”enskilda medlemmar”. Men nu har det gått så långt att det inte längre är enskilda medlemmar, utan det är en stor del av partitoppen.

SD är ett parti grundat i rasism och nazism. Det är fakta och omöjligt att säga emot. De flesta högt uppsatta i SD gick med i partiet då rasism och nazism var helt normalt.

Högt uppsatta inom SD har gått runt med järnrör på stan och kallat kvinnor för horor, har jämfört islam med nazism, skrattat åt antisemitiska skämt, sagt att kvinnor som blir misshandlade ”får skylla sig själva”, skickat in motioner om att begränsa Bonnier eftersom de har för många judar inom företaget, kallat invandrare för parasiter, burit nazistkors, med mera.

Listan kan göras lång. Det här är bara vad högt uppsatta politiker inom partiet sagt, alltså inte några enskilda medlemmar. Dessutom är dessa händelser bara dem som läckt ut i media. Det finns säkerligen väldigt mycket mer att gräva fram.

SD framställer alla invandrare som brottslingar, våldtäktsmän och onda. Helt utan några som helst rimliga grunder, bara baserat på hat. Deras hat sprids i resten av samhället och är en stor orsak till varför personer med utländsk bakgrund diskrimineras.

De ställer grupper mot varandra och har inga som helst rimliga förslag för hur integrationen ska förbättras, hur fler ska komma in i arbete eller hur vi ska minska utanförskapet. Deras svar på allt är ”skicka hem dem”. Oavsett om vi diskuterar jobb, skola eller välfärd.

Jimmie Åkessons ”nolltolerans” mot rasism fungerar inte och kommer aldrig att fungera. Rasismen är djupt rotad i partiet och kommer alltid att vara det. Vi får aldrig låta deras hat normaliseras.

 
Vill du också få ut din röst?
Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (427)
Kopiera länk
Dela