Har man rest till IS ska man förlora sitt svenska medborgarskap

- 18/10/2016, 18:35 -

Denna text är hämtad från bloggen Marcus Birro Blogg.

1 av 2

Privat/TT

2 av 2

TT

Debattören: Har han rest till IS ska han automatiskt förlora sitt svenska medborgarskap och sedan portas från Sverige för all framtid.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Just när man trodde att det här sagolika men märkliga och ängsliga landet inte kunde dansa en enda centimeter till närmare avgrunden, intervjuas en socialchef i Lund.

Hon säger: ” Om vi har lille Kalle som kommer till oss får vi se till att hjälpa så gott vi kan”.

Lille Kalle i det här fallet är alltså en person som låtit sig övertygas av IS och de facto tagit sig ner till Syrien eller Irak för att bli en del av den grymmaste terrorakt som världens någonsin skådat.

Det är den ”Lille Kalle” hon pratar om. Det är alltså inte vilken ung man som helst. Det är inte något hyss vi snackar, inte en fylla som gick galet, inte en krossad ruta eller en rullad joint i baksätet på en hyrbil.

Det är en människa som rest för att mörda, våldta och terrorisera oskyldiga människor.

En människa som noggrant låtit sig övertygas, både religiöst och politiskt, men som inte stannar där utan faktiskt rest till striderna för att vara en del av ett sadistiskt och närmast obegripligt våld.

Reportern på SRP1 Studio Ett skämmer ut sig fullständigt när han frågar:

- Tycker du att en person som kanske begått något väldigt olämpligt i tex Irak ska kunna komma tillbaka till Sverige och få hjälp med boende, med ekonomin och med arbete?

Det är då jag är på väg att cykla rakt ner i diket.

För socialchefen svarar:

-Ja, det tycker jag.

God natt Sverige. Vart du nu än befinner dig.

Noterade ni reportens formulering? ”Något väldigt olämpligt…”

Det för mer tankarna till att palla äpplen än att skära halsen av små barn eller vara med och bränna folk i burar.

Det är högst medvetet. I Sverige betecknas det som islamofobi om man vill diskutera islamistisk terror. Därför kan dessa avskyvärda brott mot mänskligheten degraderas till "något väldigt olämpligt"...

Det visar sig att flera kommuner i Sverige, Örebro nämns, arbetar på samma sätt.

Vi lever alltså i ett land som säger sig ha kris i äldreomsorgen, kris i skolan, kris i sjukvården. Vi har tagit emot flest flyktingar i hela Europa tillsammans med Tyskland, och i detta läge väljer samhället att prioritera hemvändande terrorister. Vi väljer att hjälpa människor som tagit övervägda och genomtänkta beslut och som rest för att vara med i en fullständigt vidrig och livsfarlig mördarsekt.

De människorna vill vi hjälpa. Och inte nog med det. Alla de människor med verkliga behov, fattiga pensionärer, uteliggarna, knarkarna, fyllona, de som flytt FRÅN det islamistiska våldet hit till Sverige, skolan, sjukvården, allt det som bär upp vårt samhälle är sådant som kommer fortsätta att prioriteras lägre eftersom socialjourerna lägger sin ekonomi och sina resurser på människor som varit i Syrien eller Irak och mördat i islams namn.

Jag vet att en eventuell brottsutredning görs rörande hemvändande. Det räcker inte. När ska vi sluta att vara så förtvivlat naiva?

Fattar ni inte att de sitter på sina förbannade bussflak med sina automatkarbiner och garvar arslet av sig? Fattar ni inte att detta är att pissa på alla de hundratusentals människor som alltid kämpat för att göra rätt för sig, som hamnat snett på grund av sjukdom eller missbruk, alla pensionärer som byggt det här landet.

Ni pissar på dem. Ert förakt är skoningslöst.

Jag tror inte ett ögonblick på att en enda av de som rest för att kriga för IS kommer vilja ”avprogrammeras”.

Hur är allt detta möjligt? Kan någon enda förklara för mig hur det blivit så här fullständigt sinnessjukt.

Den person som frivilligt och med berått mod rest för att vara en del av IS ska automatiskt förlora sitt medborgarskap. Jag skiter faktiskt i om han inte mördat någon, om han ”bara” torterat folk eller suttit vakt när polarna gruppvåldtog små barn någonstans.

Har han rest till IS ska han automatiskt förlora sitt svenska medborgarskap och sedan portas från Sverige för all framtid. Han kan stanna i öknen. Han kan stanna där han är.

Och igen, snälla… Kan inte någon berätta för mig hur det kunde bli så här med det här landet.

Marcus Birro,
Författare

---

Nyheter24:s Karl Anders Lindahl håller inte med Birro. Läs hans artikel här.


Vill du också få ut din röst?